ΑρχικήsecurityΗ Microsoft σταμάτησε «μαζικό» Cryptojacking Malware που στόχευε 500,000 υπολογιστές

Η Microsoft σταμάτησε «μαζικό» Cryptojacking Malware που στόχευε 500,000 υπολογιστές

MicrosoftΣε ένα blog post που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Microsoft δήλωσε ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς του Windows Defender, βοήθησε στην πρόληψη μιας μαζικής επίθεσης malware Cryptojacking από την εξάπλωσή της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγο πριν από το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου, μπλόκαραν περίπου 80.000 τέτοιες περιπτώσεις “πολλών εξελιγμένων trojans που παρουσίαζαν προηγμένες τεχνικές μόλυνσης διασταυρούμενων διεργασιών, μηχανισμούς επιμονής και μεθόδους φοροδιαφυγής”.

Τα trojans ήταν νέες παραλλαγές του Dofoil (aka Smoke Loader) και έφεραν ένα ωφέλιμο φορτίο εξόρυξης νομισμάτων. Εντός της επόμενης δωδεκάωρης περιόδου, καταγράφηκαν περισσότερες από 400.000 μολύνσεις από τα συστήματά τους. Η επίθεση αφορούσε κυρίως υπολογιστές στη Ρωσία (73%), στην Τουρκία (18%) και στην Ουκρανία (4%).

Η Microsoft δήλωσε ότι τα προηγμένα μοντέλα μηχανοκίνητης εκμάθησης που τροφοδοτούν την υπηρεσία προστασίας cloud, ενεργοποίησαν το κλείδωμα κακόβουλου λογισμικού μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, αφού εντοπίστηκαν από το Windows Defender.

“Οι χρήστες που επηρεάστηκαν από αυτές τις προσπάθειες μόλυνσης, θα είχαν δει μπλοκ κάτω από ονόματα μηχανικής μάθησης όπως Fuery, Fuerboos, Cloxer ή Azden. Αργότερα τα μπλοκ εμφανίζονται με τα γνωστά ονόματα, Dofoil ή Coinminer.”

Με την άνοδο της αξίας και της δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin, οι επιτιθέμενοι είναι περισσότερο παρακινημένοι από ποτέ να ενσωματώνουν μηχανισμούς εξόρυξης στις επιθέσεις τους. Στην πραγματικότητα, οι miners κρυπτογράφησης έχουν θέσει τους εαυτούς τους ως εναλλακτική λύση στα ransomware.

Συνολικά, η επιδίωξη εξάπλωσεις κακόβουλου λογισμικού στοχεύει σε περίπου 500.000 υπολογιστές σε διάφορες περιοχές. Διάφορα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, όπως τα Windows 7, τα Windows 8.1 και τα Windows 10 με Windows Defender ή Microsoft Security Essentials, είναι τώρα ασφαλή από την απειλή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS