ΑρχικήinetΠοιο χαρακτηριστικό των Windows 10 έρχεται στον Google Chrome

Ποιο χαρακτηριστικό των Windows 10 έρχεται στον Google Chrome

Google Chrome: Η Google δεν ήταν ποτέ ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της προώθησης εφαρμογών του Microsoft Store οπότε προσπαθεί να παραμείνει μακριά από την ιδέα του UWP, αλλά δεδομένης της αυξανόμενης υιοθέτησης των Windows 10, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αγκαλιάσει τουλάχιστον κάποια από τα χαρακτηριστικά που φέρνει το λειτουργικό σύστημα.

Ένα από αυτά είναι το σύστημα ειδοποίησης, καθώς η Google σχεδιάζει τώρα να προσθέσει υποστήριξη για Windows 10 ειδοποιήσεις σε μελλοντική ενημέρωση του Chrome browser.

Αν και δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα η είδηση, μια ανάρτηση στο σύστημα παρακολούθησης σφαλμάτων του Chromium αποκαλύπτει ότι το πρόγραμμα περιήγησης αποκτά μια νέα σημαία που θα “ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις των Windows”, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τις εγγενείς ειδοποιήσεις Windows 10 στο πρόγραμμα περιήγησης.

Google Chrome

[su_button url=”https://www.secnews.gr/163851/windows-10-settings-shortcuts/” target=”blank” style=”3d” background=”#2cd400″ color=”#ffffff8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: paper-plane” icon_color=”#000000″]How To: Προσαρμόστε τα Settings των Windows 10 γρήγορα και εύκολα![/su_button]

Πιστεύεται επίσης ότι οι ειδοποιήσεις θα μπορούσαν να προσφερθούν και στα Windows 8.1. Με την ενσωμάτωση της υποστήριξης για ειδοποιήσεις Windows 10 στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, η Google θα φέρει επίσης την εφαρμογή στο Windows 10 Action Center. Τα Windows 8.1, από την άλλη πλευρά, δεν διαθέτουν Action Center.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι η υποστήριξη ειδοποιήσεων στο Chrome να φτάσει στα Windows 10, καθώς η λειτουργία πρέπει να ξεπεράσει όλα τα κανάλια ανάπτυξης του προγράμματος περιήγησης. Πιθανότατα πρώτα να συμπεριληφθεί στο Chromium, στη συνέχεια στο Google Chrome, στο Chrome  dev, beta και τέλος στο σταθερό build.

Το Google Chrome είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα πρόγραμμα περιήγησης για υπολογιστές με μερίδιο αγοράς που υπερβαίνει το 60%. Η Microsoft Edge, η οποία είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, είναι πολύ πίσω με μερίδιο περίπου 5%, παρά τις προσπάθειες της Microsoft.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS