ΑρχικήsecurityΟ εκπρόσωπος του Dark Web market, AlphaBay ήταν ένας 24χρονος χρήστης Reddit

Ο εκπρόσωπος του Dark Web market, AlphaBay ήταν ένας 24χρονος χρήστης Reddit

darkΟ συντονισμός μιας διαδικτυακής κοινότητας που διανέμεται σε πολλές πλατφόρμες και χώρες μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο – ειδικά όταν ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά περισσότερα από απλά θυμωμένους χρήστες.

Και ο Ronald L. Wheeler III, ως εκπρόσωπος και συντονιστής της dark web marketplace ιστοσελίδας AlphaBay, αντιμετωπίζει σήμερα κάτι περισσότερο από δυσαρεστημένους χρήστες. Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί για απάτη.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της 8ης Μαρτίου, ο 24χρονος Wheeler (γνωστός και ως “Trappy”) εργαζόταν ως εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του AlphaBay – ενός διαδικτυακού τόπου που πωλεί όπλα, φάρμακα, εργαλεία hacking και άλλες ευχάριστες απολαύσεις – για περίπου δύο χρόνια πριν κλείσει τελικά από την επιβολή του νόμου το 2017.

Έχει κριθεί ένοχος για “συνωμοσία για την πρόκληση απάτης συσκευών πρόσβασης” για το έργο του στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Τι ακριβώς έκανε με την ιδιότητά του ως εκπρόσωπος για μια παράνομη διαδικτυακή αγορά; Αρκετά κοινότυπα πράγματα, στην πραγματικότητα.

“Τα καθήκοντα του Wheeler περιελάμβαναν τον μετριασμό του δευτερεύοντος λογαριασμού AlphaBay στην ιστοσελίδα reddit.com”, σημειώνει η δήλωση, “μετρίαζε τα φόρουμ μηνυμάτων AlphaBay, διαμεσολαβούσε στις διαφορές πωλήσεων μεταξύ των χρηστών του AlphaBay, προωθούσε την AlphaBay στο διαδίκτυο και παρείχε μη τεχνική βοήθεια στους χρήστες του AlphaBay.”

Βασικά, διατηρούσε την «ειρήνη» στα ιδιωτικά φόρουμ του AlphaBay καθώς και στο ήδη απαγορευμένο δευτερεύον AlphaBay. Για τη δουλειά του εκεί, πληρωνόταν με bitcoin, αν και δεν είναι σαφές το ποσό. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Wheeler προσπαθούσε επίσης να βοηθήσει τους πελάτες να αποφύγουν τη σύλληψή τους από την αστυνομία.

“Ο Wheeler πέρασε ώρες στο Dark Web και το γενικό Διαδίκτυο παρέχοντας συμβουλές χρηστών του AlphaBay για την προσπάθεια αποφυγής ανίχνευσης από την επιβολή του νόμου”, ανέφερε ο Attorney των ΗΠΑ, Byung J. Pak, στην ίδια δήλωση.

Από ότι φαίνεται όμως ο ίδιος δεν ακολούθησε δυστυχώς αυτές τις συμβουλές!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS