ΑρχικήsecurityΕντυπωσιακή ανάπτυξη malware κατά 270% στα macOS για το 2017

Εντυπωσιακή ανάπτυξη malware κατά 270% στα macOS για το 2017

Τα macOS αναφέρονται ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στα Windows 10 επειδή, όπως υποστηρίζουν πολλοί, δεν μπορεί να μολυνθεί από ιούς.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει και ειδικά τη τελευταία περίοδο που τόσο τα Windows όσο και τα macOS δέχονται επίθεση από έναν αυξανόμενο αριθμό malware.

Στην περίπτωση του λειτουργικού συστήματος της Apple για επιτραπέζιους υπολογιστές, οι απειλές κακόβουλου λογισμικού αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 270% από πέρυσι, σύμφωνα με μια ανάλυση από το Malwarebytes, ενώ τέσσερις διαφορετικές μεγάλες ευπάθειες ανακαλύφθηκαν μόνο τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Με άλλα λόγια, προβλέπεται μεγάλη πιθανότητα αύξησης του κακόβουλου λογισμικού στα macOS το 2018, οπότε οι χρήστες πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου τους.macOS

Ο ειδικοί ασφαλείας επισημαίνουν το κακόβουλο λογισμικό OSX.MaMi, το οποίο ανακαλύφθηκε από τους ίδιους τους χρήστες και προσπάθησε να κάνει highjack ρυθμίσεις DNS προκειμένου να κατευθύνει την κίνηση στο διαδίκτυο σε phishing ιστότοπους.

Στη συνέχεια, τα macOS απειλούνται από το Dark Caracal, το OSX.CreativeUpdate και το OSX.Coldroot, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ανεξάρτητα με τη πλατφόρμα που τρέχει ο καθένας μας στον υπολογιστή του, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν ανοίγουμε περιεχόμενο από μη αξιόπιστες πηγές ή όταν επισκεπτόμαστε ιστότοπους που δεν γνωρίζουμε.

Η ίδια η Apple έχει υποσχεθεί να βελτιώσει την ασφάλεια του λογισμικού της στις επόμενες κυκλοφορίες, καθώς τα macOS και iOS έχουν πληγεί από αρκετές σημαντικές ευπάθειες τους τελευταίους μήνες. Ως αποτέλεσμα, η Apple αναμένεται να μειώσει το ενδιαφέρον της σε νέα χαρακτηριστικά και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ενίσχυση της ασφάλειας και της απόδοσης, αν και αυτή η στρατηγική θα μπορούσε τελικά να φανεί λανθασμένη δεδομένου του πόσο οι fans της Apple αγαπούν τις νέες λειτουργίες στις συσκευές τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS