ΑρχικήinetΤο Android κερδίζει το iOS ως λειτουργικό σύστημα από άποψη αφοσίωσης χρηστών

Το Android κερδίζει το iOS ως λειτουργικό σύστημα από άποψη αφοσίωσης χρηστών

λειτουργικόΣύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα της έρευνας των Ερευνητών της Partners Intelligence Research, το λειτουργικό σύστημα Android έχει πιο πιστή πελατειακή βάση σε σύγκριση με το iOS.

Τα δεδομένα που μοιράστηκε το CIRP παρουσιάζουν ποσοστό εμπιστοσύνης 91% για Android σε αντίθεση με το 86% για το iOS το έτος 2017. Το περασμένο έτος, τον Ιανουάριο του 2016, το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε από 89 έως 91% για το Android ενώ για iOS, κυμάνθηκε μεταξύ 85 και 88 τοις εκατό.

Ο ερευνητικός οργανισμός μέτρησε την εμπιστοσύνη του λειτουργικού συστήματος στο ποσοστό των πελατών που παρέμειναν πιστοί στο λειτουργικό σύστημά τους ενώ άλλαξαν σε νέο τηλέφωνο, για διάστημα δώδεκα μηνών που έληξε τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο Mike Levin, Συνεργάτης και Συνιδρυτής του CIRP, δήλωσε: “Η αφοσίωση τόσο στο Android όσο και στο iOS αυξήθηκε το 2015 και το 2016”.

Εξήγησε περαιτέρω ότι με την παρουσία μόνο δύο λειτουργικών συστημάτων για κινητά, οι περισσότεροι χρήστες έχουν επιλέξει το εμπορικό σήμα τους και προτιμούν να παραμείνουν σε αυτό.

Έτσι, η Google και η Apple πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στην πώληση καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να διατηρήσουν την πιστή πελατειακή τους βάση.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο και οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην απόκτηση σημαντικών εσόδων από την αντίστοιχη βάση χρηστών τους.

Όσο αφορά το λειτουργικό σύστημα Android, οι χρήστες έχουν ευρύτερη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα smartphones που υποστηρίζουν Android. Παρέχει επίσης ευελιξία στους χρήστες ενώ δοκιμάζουν νέες συσκευές χωρίς να θυσιάζουν τις επενδύσεις τους σε αγορασμένες εφαρμογές.

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι συσκευές Android είναι συνήθως πιο προσιτές οικονομικά σε σύγκριση με τις συσκευές iOS συνέβαλε περαιτέρω στα στοιχεία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ρυθμός αλλαγής λειτουργικού συστήματος είναι διαφορετικός από τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που το αλλάζουν.

“Γνωρίζουμε ότι το Android έχει μια μεγαλύτερη βάση χρηστών από το iOS και λόγω αυτής της μεγαλύτερης βάσης ο απόλυτος αριθμός χρηστών που αλλάζουν σε iOS από το Android είναι τόσο μεγάλος ή και μεγαλύτερος από τον απόλυτο αριθμό των χρηστών που αλλάζουν σε Android από το iOS. Κοιτάζοντας τον απόλυτο αριθμό των χρηστών από αυτή τη σκοπιά, τείνει να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς ότι το iOS κερδίζει περισσότερους πρώην χρήστες Android, από ότι το Android πρώην χρήστες iOS», εξηγεί ο Mike Levin, συνεργάτης και συνιδρυτής του CIRP.

Αν και αυτά τα ποσοστά αφοσίωσης δεν μπορούν να θεωρηθούν ισοδύναμα των ρυθμών μεταγωγής και αυτό είναι το σημείο όπου η iOS οδηγεί πραγματικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS