ΑρχικήHow ToAtari: Ένα νοσταλγικό flashback σε κλασικά παιχνίδια μέσα από το PC σας

Atari: Ένα νοσταλγικό flashback σε κλασικά παιχνίδια μέσα από το PC σας

Ξαναζήστε τη γοητευτική αισθητική των κλασικών παιχνιδιών της Atari στον υπολογιστή σας

Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να ξαναζήσετε την μοναδική εμπειρία που προσφέρουν τα κλασικά παιχνίδια της Atari, ακόμη και εάν δεν διαθέτετε μια από τις πλέον θρυλικές κονσόλες στην ιστορία της βιομηχανίας των videogames.

Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα emulator, μπορείτε να αναβιώσετε στιγμές συγκίνησης και νοσταλγίας, απολαμβάνοντας τα παιχνίδια της αγαπημένης σας κονσόλας, μέσω του υπολογιστή σας.

Οι επιλογές είναι φυσικά πολυάριθμες, καθώς μπορείτε να αναβιώσετε παιχνίδια από κονσόλες όπως Nintendo 64, Nintendo Wii, Game Cube και Sega, με τη βοήθεια αντίστοιχων προγραμμάτων.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε έναν Linux emulator για το Atari 2600 (Stella).

Εγκατάσταση (Linux/Windows)

Ακολουθούν οι εντολές για την εγκατάσταση του emulator, ανά λειτουργικό:

Ubuntu

sudo apt install stella

Debian

sudo apt-get install stella

Arch Linux

sudo pacman -S stella

Fedora

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-NUMBER.noarch.rpm -y

Σημείωση: Αντικαταστήστε το “ΝUMBER” με την έκδοση του Fedora του συστήματός σας.

sudo dnf install stella

Windows/ Other Linux Distributions

Εάν διαθέτετε κάποια άλλη Linux διανομή ή ένα σύστημα με Windows, μπορείτε να κατεβάσετε την κατάλληλη για εσάς έκδοση από την επίσημη σελίδα του emulator: https://stella-emu.github.io./downloads.html

Φόρτωση παιχνιδιών

Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε το Stella, θα πρέπει να ορίσετε το “Rom path”. To Rom path είναι ο φάκελος στον οποίο βρίσκονται όλα σας τα παιχνίδια. Πατήστε “OK” στο μήνυμα καλωσορίσματος και, χρησιμοποιώντας τα arrow keys / enter, περιηγηθείτε στο ενσωματωμένο file-browser. Να θυμάστε ότι μπορείτε να έχετε μόνο ένα και όχι πολλαπλά Rom Paths. Λόγω αυτού, είναι μια καλή ιδέα να οργανώσετε τα επιμέρους items σε υποφακέλους. Για παράδειγμα:

Atari_Roms > κ.λ.π. > κ.λ.π.

Αφού έχετε ορίσει το ROM path, το Stella θα ανοίγει πάντα μια λίστα με τα διαθέσιμα ROMs. Οποτεδήποτε θέλετε να ενημερώσετε τη λίστα, απλά χρησιμοποιήστε τον file manager του υπολογιστή σας και τοποθετήστε τα νέα ROMS στον αντίστοιχο φάκελο.

Για να φορτώσετε ένα παιχνίδι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια “επάνω” ή “κάτω” για να περιηγηθείτε στη λίστα. Όταν αποφασίσετε ποιο παιχνίδι θα παίξετε, πατήστε “Εnter”, και το παιχνίδι θα εκκινήσει.  Σημείωση: Μπορείτε να βγείτε από το παιχνίδι οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο πλήκτρο “ESC”.

Atari on PC

Για αναλυτικότερες οδηγίες εγκατάστασης αλλά και περαιτέρω ρυθμίσεις και tweaks μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης που υπάρχει στο site του emulator: https://stella-emu.github.io./docs/index.html

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS