ΑρχικήsecurityGoogle: To Android είναι εξίσου ασφαλές με το iOS της Apple

Google: To Android είναι εξίσου ασφαλές με το iOS της Apple

Ο επικεφαλής ασφάλειας του Android, David Kleidermacher, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ότι το λειτουργικό σύστημα Android, που αναπτύσσεται για ένα ευρύ φάσμα συσκευών, είναι πλέον τόσο ασφαλές, όσο και το iOS της Apple.

To Android είναι εξίσου ασφαλές με το iOS της Apple

Σύμφωνα με την έκθεση “Andrοid Security 2017 Year In Review” που δημοσίευσε πρόσφατα η Google, η ασφάλεια του Andrοid έχει ωριμάσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η εταιρεία μάχεται για να αναπτύσσει διαρκώς νέους τρόπους για την προστασία των χρηστών έναντι κάθε είδους απειλών.

Όπως αποκάλυψε ο David Kleidermacher, επικεφαλής ασφαλείας της Google για το Andrοid, το Google Play και το Chrome OS, η ομάδα πίσω από το Andrοid εργάζεται σκληρά για να κάνει το Linux-based λειτουργικό της σύστημα, τόσο ασφαλές όσο του ανταγωνισμού.

H Google θέλει να κάνει το Android να φημίζεται για την ασφάλειά του, ανέφερε ο Kleidermacher, και για τον λόγο αυτό προσπαθεί να αντιμετωπίζει άμεσα τις όποιες ευπάθειες εμφανίζονται κατά καιρούς, οι οποίες αποτελούν πλήγμα για τη συνολική εικόνα του Android ως λειτουργικό.

Η Google ισχυρίζεται ότι το Android είναι τόσο ασφαλές όσο το iOS

Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Google κατάφερε να βελτιώσει την ασφάλεια του Android κατά το περασμένο έτος, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των δυνητικά επιβλαβών εφαρμογών (PHA) τόσο σε συσκευές που λειτουργούν με Andrοid, όσο και στο Google Play Store, περιορίζοντας την εκμετάλλευση των ευπαθειών μέσω ταχύτερων ενημερώσεων ασφαλείας και βελτιωμένων ελέγχων ασφάλειας.

“Το 2017, οι προστασίες αυτές εξελίχθηκαν για να αποτελέσουν το Google Play Protect, το οποίο έχει αναδειχθεί σε ένα μέσο για την ολοκληρωμένη προστασία της ασφάλειας του Andrοid. Και ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Play Protect αποτελούν μέρος του Andrοid εδώ και χρόνια, προσθέσαμε διάφορες λειτουργίες και χαρακτηριστικά για ταχύτερη και πιο στοχευμένη αναγνώριση και αντιμετώπιση των mobile απειλών”, αναφέρει η έκθεση.

Εσάς, ποια είναι η άποψή σας σχετικά με το θέμα; Αφήστε την στο comment section που ακολουθεί.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS