ΑρχικήsecurityGrayKey: Η συσκευή που μπορεί να χακάρει κάθε iPhone

GrayKey: Η συσκευή που μπορεί να χακάρει κάθε iPhone

GrayKey: Η εταιρεία Grayshift έχει αναπτύξει μια συσκευή που μπορεί να παραβιάσει οποιοδήποτε iPhone μοντέλο της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X, και μάλιστα επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι την παραχωρεί στις αρχές για περίπου 15.000 δολάρια.

Η συσκευή ονομάζεται GrayKey και απ’ ότι φαίνεται έχει τραβήξει για τα καλά την προσοχή του διαδικτύου.

Μια ανάλυση της συσκευής και των κινδύνων της κατάχρησης, εξηγεί ότι το GrayKey συνοδεύεται από δύο καλώδια Lightning που επιτρέπουν ταυτόχρονα το ξεκλείδωμα δύο διαφορετικών iPhone.GrayKey

Ανάλογα με το πόσο σύνθετος είναι ο κωδικός πρόσβασης, μπορεί να σπάσει σε λίγες μόνο ώρες σε περίπτωση εύκολου κωδικού και αυξάνεται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας. Το GrayKey εμφανίζει στη συνέχεια τον κωδικό πρόσβασης στην οθόνη του iPhone και επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν δεδομένα από τη συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των μη κρυπτογραφημένων περιεχομένων του Keychain.

Το GrayKey κοστίζει 15,000 δολάρια για 300 προσπάθειες hacking με σύνδεση στο Internet, αλλά είναι επίσης διαθέσιμο με απεριόριστες προσπάθειες και υποστήριξη εκτός σύνδεσης για 30,000 δολάρια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το GrayKey θα μπορούσε να αποτελέσει μια επικίνδυνη συσκευή εάν πέσει σε λάθος χέρια, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ένα δικό του προηγμένο σύστημα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Φαίνεται ότι η συσκευή, η οποία είναι super-portable και έχει τις διαστάσεις ενός μίνι PC, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για hacking σε οποιοδήποτε μοντέλο iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X. Όλες οι εκδόσεις του iOS θεωρείται ότι μπορούν να παραβιαστούν συμπεριλαμβανομένων και των πιο πρόσφατων εκδόσεων της Apple.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή αν έχει ήδη επιδιορθώσει το θέμα ευπάθειας που εκμεταλλεύεται το GrayKey για την παραβίαση iPhones.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS