ΑρχικήinetΤο Facebook εκδίδει την εφαρμογή Express Wi-Fi στο Play Store

Το Facebook εκδίδει την εφαρμογή Express Wi-Fi στο Play Store

ExpressΤο Facebook κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εφαρμογή Express Wi-Fi που βασίζεται σε Android, στο Google Play Store και είναι προς το παρόν διαθέσιμο για λήψη στην Κένυα και την Ινδονησία.

Αυτή η εφαρμογή βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν και να αγοράζουν σύνδεση στο διαδίκτυο από ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν hot spots Wi-Fi τα οποία ονομάζονται “ζώνες Wi-Fi” στην περιοχή τους.

Οι άνθρωποι των αναπτυσσόμενων χωρών μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας εύρους ζώνη, μέσω αυτών των τοπικών τηλεπικοινωνιών σε λογικές τιμές, αντί να πληρώνουν υψηλές τιμές για cellular συνδέσεις, που είναι συνήθως αργές και ακανόνιστες.

Σε αντίθεση με το υπερβολικά επικριτικό πρόγραμμα του Facebook, το Free Basics (γνωστό στο παρελθόν ως Internet.org), το οποίο αποσκοπεί στην παροχή μόνο υπηρεσιών χαμηλού εύρους ζώνης που έχουν εγκριθεί από την εταιρεία, το Express Wi-Fi προσφέρει μια πλήρη, απεριόριστη έκδοση του ιστού.

Παρόλο που το Express Wi-Fi είναι ήδη τοπική υπηρεσία σε πέντε αναπτυσσόμενες χώρες, δηλαδή στην Ινδία, την Τανζανία, την Ινδονησία, την Κένυα και τη Νιγηρία, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή σε δύο μόνο χώρες.

Σε μια δήλωση που δόθηκε στην TechCrunch, ένας εκπρόσωπος είπε: “Το Facebook απελευθερώνει την εφαρμογή Express Wi-Fi στο Google Play store για να δώσει στους ανθρώπους έναν εναλλακτικό απλό και ασφαλή τρόπο πρόσβασης σε γρήγορο και προσιτό διαδίκτυο μέσω των τοπικών hotspot Express Wi-Fi”.

Σε μια εποχή που η βάση χρηστών του Facebook φτάνει στο σημείο κορεσμού ή ακόμα και μειώνεται στις ανεπτυγμένες χώρες, αυτή η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της δημοτικότητάς της στις αναπτυσσόμενες χώρες, ξεπερνώντας τα αδύναμα ή δαπανηρά προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS