ΑρχικήsecurityΟ κορυφαίος πάροχος VPN στον κόσμο, το Private Internet Access (PIA), γίνεται...

Ο κορυφαίος πάροχος VPN στον κόσμο, το Private Internet Access (PIA), γίνεται ανοικτού κώδικα

VPNΤην τελευταία δεκαετία, η αγορά υπηρεσιών VPN έχει αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς. Υπάρχουν πολλές φημισμένες υπηρεσίες που προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά. Το PIA είναι ένας τέτοιος γνωστός πάροχος VPN ο οποίος βρήκε στο νούμερο 2 στον κατάλογο των καλύτερων υπηρεσιών VPN.

Το PIA προχώρησε ένα βήμα μπροστά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων χρηστών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία ανοικτού κώδικα του λογισμικού τους. Κατά το επόμενο εξάμηνο, το PIA θα απελευθερώσει τον πηγαίο κώδικα όλων των εφαρμογών, επεκτάσεων και βιβλιοθηκών από την πλευρά των πελατών.

Νωρίτερα, οι πελάτες που δεν επιθυμούσαν να χρησιμοποιούν την ιδιόκτητη εφαρμογή τους είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πύλη OpenVPN. Τώρα με την ανοικτή πηγή, οι υπέρμαχοι της ιδιωτικής ζωής θα έχουν την επιλογή να εξετάσουν την εφαρμογή τους και να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Επιπλέον, όπως συμβαίνει στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα, η κοινότητα μπορεί να πάρει τον κώδικα, να τον επαναχρησιμοποιήσει για προσωπικές εφαρμογές ή να βοηθήσει το PIA να τον βελτιώσει.

Από σήμερα, το PIA μοιράστηκε πρώτα τον κώδικα της επέκτασης του Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους πληρεξούσιους του PIA μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Έρχεται επίσης με λειτουργίες όπως η απενεργοποίηση κάμερας, μικροφώνου, φλας κ.λπ.

Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία σχεδιάζει να απελευθερώσει όλους τους κωδικούς από την πλευρά των πελατών σε ανοικτή έκδοση και ελπίζει να πάρει ανατροφοδότηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS