ΑρχικήsecurityΟ hacker Adrian Lamo πέθανε σε ηλικία 37 ετών!

Ο hacker Adrian Lamo πέθανε σε ηλικία 37 ετών!

Ο γνωστός hacker Adrian Lamo πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 37 ετών στο Κάνσας. Τα δυσάρεστα νέα γνωστοποιήθηκαν από μια ανάρτηση του πατέρα του στο Facebook που εξέφρασε τον πόνο και την θλίψη που βιώνει αυτές τις μέρες η οικογένεια του. Ο επονομαζόμενος κατά πολλούς “άστεγος χάκερ” λόγω της νομαδικής του ζωής έπαψε πλέον να υπηρετεί τις αξίες του ethical hacking.Adrian Lamo

Ακόμα ερευνώνται τα αίτια του θανάτου του, αν και οι αρχές δεν κάνουν λόγω για κάποια ύποπτη δράση.

Πληροφοριακά, ο εκλιπών έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τα hacks που πραγματοποίησε σε εταιρικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας The New York Times. Συγκεκριμένα, το 2004 κατηγορήθηκε για την παραβίαση του εσωτερικού δικτύου των Times αποκτώντας πρόσβαση στο database της εφημερίδας και στα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 3,000 συνεργατών της. Μάλιστα κατά καιρούς είχε προειδοποιήσει αρκετές άλλες εταιρείες για ελαττώματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των WorldCom και Microsoft.

Η πιο πρόσφατη δράση του, ωστόσο, ήταν η βοήθεια που παρείχε στον στρατού για την σύλληψη της Chelsea Manning, μέσω της δημοσιοποίησης ευαίσθητων κρατικών αρχείων στο WikiLeaks. Αν και ο Adrian Lamo σε μεταγενέστερες συνεντεύξεις του εξέφρασε την λύπη του για την Chelsea Manning, τόνισε ότι έπρεπε να κάνει το καθήκον του απέναντι στην χώρα.

Ο Lamo, συνήθως, δεν ζητούσε καμία αμοιβή από τις εταιρείες που παραβίαζε αλλά επιθυμούσε απλώς να τις βοηθήσει να βελτιώσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS