ΑρχικήsecurityΟι Ρώσοι hackers έχουν πλήρη έλεγχο των δικτύων της Αμερικής;

Οι Ρώσοι hackers έχουν πλήρη έλεγχο των δικτύων της Αμερικής;

Ρώσοι Hackers: Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για παραβίαση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και παραχώρηση άδειας στο Κρεμλίνο για πρόσβαση όχι μόνο σε εγκαταστάσεις ύδρευσης και άλλες υποδομές αλλά και στον αμερικανικό πυρηνικό σταθμό.

Η έκθεση επιβεβαιώνει περαιτέρω ότι οι ρώσοι χάκερ εγκατέστησαν έναν ιό στα ενεργειακά συστήματα και διεξήγαγαν μια επιχείρηση phishing που τους επέτρεψε να αποκτήσουν πρόσβαση όχι μόνο στον πυρηνικό σταθμό των ΗΠΑ αλλά και στο δίκτυο υπολογιστών που διαχειρίζεται άλλες εμπορικές εγκαταστάσεις.

Hackers

Ο Eric Chien, ειδικός στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, δήλωσε στη New York Times ότι οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι μπορούν να υπονομεύσουν τη βιομηχανική τους υποδομή, να την ελέγξουν και επίσης να την ενεργοποιήσουν ή απενεργοποιήσουν.

Η Symantec και άλλες εταιρείες που επικεντρώνονται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο φοβούνται τις συγκεκριμένες ρωσικές hacking ομάδες καθώς αποκτούν πρόσβαση στα συστήματα πληροφορικής των ΗΠΑ για να συλλέξουν πληροφορίες και να σχεδιάσουν περαιτέρω επιθέσεις χρησιμοποιώντας ύπουλες τεχνικές.

Η Symantec θεωρεί ότι οι hackers της ομάδας Dragonfly βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις στον αμερικανικό ενεργειακό τομέα. Ο Jeff Bardin, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της εταιρίας πληροφορικής Threadstone 71, αναφέρει ότι οι Ρώσοι περιμένουν να βρεθούν οι ΗΠΑ σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να ξεκινήσουν μια επίθεση στον κυβερνοχώρο σε μαζική κλίμακα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να έχουν τη δική τους απάντηση στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκθεση του κυβερνητικού δυναμικού των ΗΠΑ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS