ΑρχικήinetΤο Gray Key μπορεί να χακάρει και το iPhone X!

Το Gray Key μπορεί να χακάρει και το iPhone X!

Gray Key: Άσχημα τα νέα για την Apple και το επετειακό της μοντέλο, το iPhone X, το οποίο δεν αποδεικνύεται και τόσο ασφαλές όσο παρουσίαζε η εταιρεία.

Η συσκευή Gray key, που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην Apple το τελευταίο διάστημα μπορεί να παραβιάσει με επιτυχία το iPhone X και να αντλήσει περιεχόμενο από αυτό. Αυτό το gadget αποκρυπτογραφεί το τηλέφωνο όταν είναι συνδεδεμένο μαζί του. Χρειάζονται μόνο 2 λεπτά για να εγκατασταθεί ένα λογισμικό στο τηλέφωνο, και στη συνέχεια αρχίζει το cracking.Gray Key

Ουσιαστικά, αυτό το λογισμικό σπάει τον κωδικό πρόσβασης και ξεκλειδώνει τη συσκευή.

Ποιος δημιούργησε αυτά τα gadgets και γιατί;

Αυτά τα gadgets είναι κατασκευασμένα από την εταιρεία Grayshift και ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι νομικές υπηρεσίες και οι αρχές καταπολέμησης του εγκλήματος να ξεκλειδώσουν τα iPhone. Αυτό θα επέτρεπε σε τέτοιους οργανισμούς να αντλούν σημαντικές πληροφορίες από τις συσκευές που έχουν συλληφθεί, όταν χρειάζεται. Επιπλέον, αυτό το gadget είναι σε θέση να ξεκλειδώσει τηλέφωνα που είναι απενεργοποιημένα.

Ποιος άλλος έχει το gadget;

Μέχρι στιγμής, κανείς άλλος πέρα από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν διαθέτουν τη συσκευή, ωστόσο, δεδομένου ότι η φήμη του έχει εξαπλωθεί στο διαδίκτυο, οι hackers σίγουρα θα προσπαθήσουν να πάρουν τα χέρια τους για το εργαλείο που χακάρει τα iPhones.

Αν αυτή η συσκευή πέσει σε λάθος χέρια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραβιάσει κάθε iPhone X που έχει κλαπεί.

Επομένως, η Apple θα πρέπει να εξετάσει το θέμα και να προσπαθήσει να κλείσει αυτό το backdoor στα τελευταία iPhones επειδή αποδυναμώνει την ασφάλεια και θέτει ευαίσθητες πληροφορίες σε κίνδυνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS