ΑρχικήinetΗ ADATA ανακοίνωσε τον νέο SSD SATA SX950U

Η ADATA ανακοίνωσε τον νέο SSD SATA SX950U

Η ADATA ανακοίνωσε την αντικατάσταση του κορυφαίου της SATA SSD, με τον νέο SX950U. Η μεγάλη αλλαγή αφορά τον τύπο της μνήμης αφού η νέα σειρά θα βασίζεται εξ ‘ολοκλήρου σε 3D TLC NAND memory.

Adata

Ο παλαιότερος XPG SX950 (βασισμένος σε Micron 32-layer 3D MLC) αντικαθίσταται από τον νέο XPG SX950U με 3D TLC 64-layer. Η ADATA υπήρξε μία από τις τελευταίες μεγάλες μάρκες που χρησιμοποιούν το MLC NAND στους SSD δίσκους, αν και η Crucial επανέφερε προσωρινά την συγκεκριμένη τεχνολογία με τον BX300.

 

Η ADATA δεν αναφέρει σίγουρα ποια NAND θα χρησιμοποιηθεί στον SX950U, αλλά και τα δύο πιθανά, Micron και Toshiba / SanDisk 64L 3D TLC φαίνεται να είναι ταχύτερα από την Micron 32L 3D NAND με βάση τους δίσκους που έχουν δοκιμαστεί ως τώρα. Προβλέπεται ότι ο SX950U θα χρησιμοποιεί Micron NAND και ίσως να αλλάξει σε Toshiba αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κόστος. Ο controller εξακολουθεί να είναι Silicon Motion χωρίς όμως κάποιο firmware και power loss protection, βάζοντας έτσι τον SX950U ίσως σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο από το Crucial MX500. Οι επίσημες προδιαγραφές απόδοσης της ADATA δεν έχουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες καθώς αναφέρονται μόνο η ταχύτητες read/write ο χρόνος εγγύησης και η θερμοκρασίες αντοχής του.

Η ADATA γενικά διαθέτει ένα ευρύ φάσμα από SSD χρησιμοποιώντας διάφορους controllers γιαυτό αναμένονται τουλάχιστον δυο ακόμη SATA με 64L 3D TLC NAND να ενταχθούν στη νέα σειρά τους επόμενους μήνες. Όσον αφορά τους M.2 PCIe, η σύνθεση της ADATA περιλαμβάνει controllers από τις Marvell, Silicon Motion και Realtek, ενώ o SX8200 που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα θα έχει παρόμοια 3D NAND μνήμη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS