ΑρχικήinetΟ μικρότερος υπολογιστής του κόσμου, έχει μέγεθος κόκκου αλατιού!

Ο μικρότερος υπολογιστής του κόσμου, έχει μέγεθος κόκκου αλατιού!

αλατιούΑρκετά συχνά στις μέρες μας, ακούμε για τους πιο ισχυρούς υπερυπολογιστές στον κόσμο και για το πώς το Linux έχει αρχίσει να κατακτά τα πάντα. Αλλά τι γίνεται με τους υπολογιστές που έχουν μικρότερο μέγεθος; Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, δεν αναφερόμαστε στους διάφορους μίνι υπολογιστές που κυκλοφορούν, όπως το Raspberry Pi. Αντ ‘αυτού μιλάμε για τους πραγματικά μικροσκοπικούς υπολογιστές και συγκεκριμένα αυτούς που έχουν μέγεθος μικρότερο από έναν κόκκο αλατιού!

Ναι σωστά διαβάσατε! Σε μια εξέλιξη που μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από το μέλλον, οι μηχανικοί της IBM δημιούργησαν τον μικρότερο υπολογιστή του κόσμου. Αυτό συνέβη την πρώτη μέρα του IBM Think 2018, της εμβληματικής διάσκεψης της εταιρείας.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Mashable, ο υπολογιστής είναι τόσο μικρός που κάποιος θα χρειαστεί μικροσκόπιο για να τον δει! Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι 1x1nm και φιλοξενεί αρκετές εκατοντάδες τρανζίστορ. Αυτός ο μικροσκοπικός υπολογιστής πακετάρει αρκετή ενέργεια όπως το τσιπ x86 από τη δεκαετία του 1990.

Όπως φαίνεται στην εικόνα παραπάνω, μπορείτε να δείτε τον υπολογιστή στην κορυφή ενός σωρού αλατιού στα δεξιά.

Η IBM αναμένει ότι αυτοί οι υπολογιστές θα λειτουργήσουν ως πηγή δεδομένων για εφαρμογές blockchain. Με τη βοήθειά τους, μια συσκευή θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει τα βασικά καθήκοντα AI και να εντοπίσει την αποστολή αγαθών, τυχόν περιστατικά απάτης και κλοπής.

Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι τέτοιοι μικροσκοπικοί υπολογιστές θα βρουν μια θέση στις καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Τελικά το μέλλον ίσως είναι ήδη εδώ!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS