ΑρχικήsecurityΗ επίσκεψη σε πειρατικά sites αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από malware

Η επίσκεψη σε πειρατικά sites αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από malware

sitesΌλοι όσοι επιλέγουν να επισκέπτονται πειρατικά sites για να καταβάζουν ταινίες ή τραγούδια, πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτή την είδηση. Μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάμε σε πειρατικές ιστοσελίδες τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος να πέσουμε πάνω σε κάποιο κακόβουλο λογισμικό.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη για ένα διάστημα 12 μηνών από τον καθηγητή Rahul Telang της CMU, ο οποίος παρακολούθησε τις συνήθειες περιήγησης περισσότερων από 250 συμμετεχόντων στο Παρατηρητήριο Συμπεριφοράς Ασφαλείας.

Οι φορείς εκμετάλλευσης πειρατικών sites δεν γνωρίζουν συνήθως ότι οι διαφημιζόμενοι και οι χρήστες με κακόβουλο περιεχόμενο χρησιμοποιούν τέτοιους ιστότοπους για τη διανομή διαφημιστικών μηνυμάτων ή κακόβουλου λογισμικού. Αυτό είναι κάτι που ίσως γνωρίζατε ήδη. Αλλά ποιος είναι ο κίνδυνος που πραγματικά αντιμετωπίζουμε;

Ο Telang γράφει στο ερευνητικό του δελτίο: “Ειδικότερα, ο διπλασιασμός του χρόνου που αφιερώνεται σε πειρατικούς ιστότοπους προκαλεί 20% αύξηση στον αριθμό κακόβουλων προγραμμάτων”.

Ενώ άλλες κατηγορίες ιστοτόπων, όπως τα κοινωνικά δίκτυα, τα online καταστήματα, τα βιντεοπαιχνίδια, τα τυχερά παιχνίδια ή ακόμη και οι ιστότοποι για ενήλικες, δεν παρουσίαζαν το ίδιο αποτέλεσμα.

“Ακόμη και μετά την ταξινόμηση των αρχείων κακόβουλου λογισμικού σε adware και την κατάργησή τους από την ανάλυση, τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι υπάρχει 20% αύξηση στον αριθμό κακόβουλων προγραμμάτων λόγω επισκέψεων σε πειρατικούς ιστότοπους”.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός ήταν ότι οι τακτικοί επισκέπτες πειρατικών τοποθεσιών συνήθως δεν διέθεταν εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας από ιούς στα συστήματά τους.

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται κυρίως μέσω πειρατικών περιοχών, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο μέσος αριθμός αρχείων κακόβουλου λογισμικού που βρέθηκαν σε μια πειρατική μηχανή είναι 1,5, σε σύγκριση με 1,4 για χρήστες που δεν επισκέπτονται ποτέ κανένα δικτυακό πειρατικό τόπο.

Καθώς οι χρήστες συνεχίζουν να κατεβάζουν περιεχόμενο δωρεάν και παράνομα, αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους φανατικούς οπαδούς των πειρατικών ιστοσελίδων από το να τις χρησιμοποιούν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS