ΑρχικήinetΠαίκτες του Minecraft απειλούν για βόμβα 400 σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Παίκτες του Minecraft απειλούν για βόμβα 400 σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια απειλή βόμβας στο Ηνωμένο Βασίλειο που είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση εκατοντάδων σχολείων δημιουργήθηκε από έναν τσακωμό μεταξύ των παικτών του παιχνιδιού Minecraft.

Από όλα τα παιχνίδια που θα μπορούσε να υποψιαστεί κανείς ότι θα προκαλέσει μια τέτοια ταραχή, το Minecraft βρίσκεται στο τέλος της λίστας. Αποδεικνύεται ότι η κοινότητα Minecraft είναι πραγματικά ανταγωνιστική, τουλάχιστον. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες εκεί έξω σημαίνει  ότι στατιστικά πρέπει να κυκλοφορούν και αρκετοί τρελοί.

Για να είμαστε δίκαιοι, ξέρουμε ήδη ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου το “swatting” αποτελεί πραγματικότητα και έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, έχουν υπάρξει περιπτώσεις που οι παίκτες εκνευρισμένοι από την ήττα τους έχουν καλέσει την αστυνομία να αναφέρουν ένα βίαιο έγκλημα στη διεύθυνση του νικητή. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η αστυνομία πυροβολεί πρώτα και να κάνει ερωτήσεις αργότερα.

Κάποιος έστειλε ένα email σε περισσότερα από 400 σχολεία αναφέροντας απειλή βόμβας. Το μόνο ύποπτο στοιχείο ήταν η διεύθυνση για την αποστολή των χρημάτων (payments@veltpvpcom).

«Αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε όλους. Έχουμε στείλει έναν μαθητή με μια βόμβα. Η βόμβα έχει ρυθμιστεί να εκραγεί σε 3 ώρες αν δεν στείλετε $ 5.000 USD στο payments@veltpvp.com. Ο ιστότοπός μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (veltpvp.com). Αν προσπαθήσετε να καλέσετε τους μπάτσους, θα ανατινάξουμε τη συσκευή! ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προσπάθεια απενεργοποίησης της βόμβας θα προκαλέσει την έκρηξή της.»

Να σημειώσουμε ότι η VeltPvP είναι μια εταιρεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες που φιλοξενεί αρκετούς διακομιστές Minecraft.

Η εκκένωση 400 σχολείων αποτελεί μια κακόγουστη φάρσα που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, οπότε μένει να δούμε αν κάποιος θα τιμωρηθεί για το περιστατικό αυτό.

Minecraft

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS