ΑρχικήReviewsExaDrive DC100: η SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο φτάνει τα...

ExaDrive DC100: η SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο φτάνει τα “100TB”

SSDΉταν μόλις τον περασμένο μήνα, όταν η Samsung κυκλοφόρησε την SSD PM1643 με την μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο στα 30TB. Μόλις ένα μήνα αργότερα, το όριο αυτό έχει καταρριφθεί από τη Nimbus Data.

Η εταιρεία δημιουργίας χώρου αποθήκευσης, έχει ανακοινώσει τη νέα κάρτα SSD της NAND Flash, με μνήμη 3D και χωρητικότητα 100 TB. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να αποθηκεύσει 200 ​​εκατομμύρια τραγούδια, 20.000 ταινίες HD ή 2.000 δεδομένα iPhones.

Η Nimbus λέει ότι το DC100 καταναλώνει περίπου 85% λιγότερη ισχύ ανά TB από ό, τι παρόμοιες SSDs και προσφέρει μείωση κατά 42% στο κόστος ιδιοκτησίας TB. Έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ικανότητα και την αποτελεσματικότητα παρά στην ταχύτητα. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τις συσκευές αποθήκευσης επιχειρήσεων, καθώς καμιά εταιρεία δεν θα μπορούσε να αντέξει να χάσει τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που επεξεργάζεται. Παρόλα αυτά, μπορεί να προσφέρει ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής 500MB / sec.

Όλη αυτή η αποθήκευση έρχεται στον τυπικό παράγοντα μορφής 3,5 ιντσών και μια ενιαία βάση rack DC100. Η SSD μπορεί να ανεβάσει την αποθήκευση σε 100 petabytes σε κέντρα δεδομένων.

Η Nimbus δήλωσε ότι η ExaDrive DC100 SSD, μαζί με ένα μοντέλο χαμηλότερης χωρητικότητας 50TB, θα κυκλοφορήσουν φέτος το καλοκαίρι. Προς το παρόν, έχουν στείλει δοκιμαστικές μονάδες σε πιθανούς πελάτες. Η τιμολόγησή της θα είναι παρόμοια με τις υπάρχουσες SSD με βάση TB. Οπότε, δεν περιμένουμε να είναι και πολύ οικονομική.

Ενώ οι τεράστιες λύσεις αποθήκευσης όπως αυτή δεν προορίζονται για τους καθημερινούς πελάτες, σίγουρα μας δίνουν μια ματιά στο μέλλον. Η αυξανόμενη ικανότητα των κέντρων δεδομένων θα βοηθούσε την αποθήκευση δεδομένων στις συσκευές μας λιγότερο συχνά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS