ΑρχικήinetΗ Apple είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία για το 2017

Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία για το 2017

Η Apple θεωρείται για ακόμη μια φορά η πιο κεδοφόρα εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με αγοραία αξία 889 δισ. δολαρίων, ακολουθεί η Amazon με 768 δισ. δολάρια.

Ενώ η επιτυχία της Apple δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ​​δεδομένου ότι η Cupertino έχει καταφέρει να σημειώσει μεγάλη άνοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον κεντρίζει η ισχυρή απόδοση της Amazon που κατάφερε φέτος να ξεπεράσει την Alphabet, τη μητρική εταιρεία της Google.

Η Alphabet, έπεσε στην τρίτη θέση με εμπορική αξία 761 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ στην τέταρτη συναντάμε την Microsoft με 717 δισεκατομμύρια δολάρια.

Apple

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η Apple θα μπορούσε να γίνει η πρώτη εταιρεία στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, αλλά η πρόσφατη απόδοση των πωλήσεων αποτελεί ένδειξη ότι ο κολοσσός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιτύχει αυτό το στόχο.

Η κυκλοφορία του iPhone X θεωρήθηκε  δυνητικός καταλύτης μιας σημαντικής έκρηξης που θα βοηθούσε την Αpple να κατακτήσει το ρεκόρ του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά όπως αποδεικνύεται, η ζήτηση για τη συσκευή είναι πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες.

Η Αpple, ωστόσο, έχει μεγάλες ελπίδες ότι η φετινή σειρά iPhone θα ενισχύσει την αξίας της στην αγορά, καθώς σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια πιο προσιτή συσκευή.

Από την άλλη πλευρά, οι ανταγωνιστές της Αpple έχουν ισάξιες πιθανότητες να κατακτήσουν το ρεκόρ του 1 τρισεκατομμύριου δολαρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σε άλλα νέα, τα έσοδα της Microsoft έχουν αυξηθεί αρκετά τα τελευταία τρίμηνα και αναμένεται να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος ρυθμός ανάπτυξης τα επόμενα δύο χρόνια, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο την ευκαιρία να πλησιάσει τον ισχυρότερο ανταγωνιστή της, την Αpple.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS