ΑρχικήinetΌλο και περισσότεροι χρήστες διαγράφουν τους Facebook λογαριασμούς τους

Όλο και περισσότεροι χρήστες διαγράφουν τους Facebook λογαριασμούς τους

Η αυξανόμενη ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες γύρω από το όνομα του Facebook έχει οδηγήσει πολλούς στη διαγραφή των λογαριασμών τους και φαίνεται ότι ένας από αυτούς είναι ο ιδρυτή του WhatsApp, Brian Acton.

Το WhatsApp, το οποίο είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία messaging πλατφόρμα, ανήκει στο Facebook, οπότε το να ακούμε τον ιδρυτή της εταιρείας να μιλάει για τη διαγραφή λογαριασμών στο Facebook, μας προξενεί μεγάλη εντύπωση.

Πληροφοριακά, το Facebook αγόρασε το WhatsApp το 2014 για 16 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ενώ ο συνιδρυτής του, Jan Koum, εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της εταιρείας ο Acton αποφάσισε να αποσυρθεί πέρυσι και να επενδύσει στην πλατφόρμα μηνυμάτων Signal.

Για ποιόν λόγο όμως τίθεται κατά του Facebοok;  Η στάση του αυτή πιθανότατα να σχετίζεται με με τις πρόσφατες φήμες περί εμπλοκής του Facebook στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.Facebook

Η εταιρεία ανάλυσης Cambridge Analytica που εδρεύει στο Λονδίνο κατηγορείται για παραβίαση των όρων της πλατφόρμας συλλέγοντας και μοιράζοντας τις πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τα δεδομένα στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη της καμπάνιας του Donald Trump με πολύ συγκεκριμένες διαφημίσεις για κάθε άτομο.

Λόγω αυτού του νέου σκανδάλου, οι μετοχές του Facebοok υποχώρησαν 2,6% τη περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών που καλλιεργήθηκαν σχετικά με την εξόρυξη δεδομένων και ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών αποφάσισε να διαγράψει τους λογαριασμούς τους.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Facebοok, αλλά αν ο ίδιος ο ιδρυτής του WhatsApp λέει αντίο στη πλατφόρμα, είναι αρκετά σαφές ότι το κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης κρίσης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS