ΑρχικήinetΟι εταιρείες επεξεργάζονται τα δεδομένα του Facebook λογαριασμού σου

Οι εταιρείες επεξεργάζονται τα δεδομένα του Facebook λογαριασμού σου

Tα περισσότερα user data του Facebook έχουν επεξεργαστεί και χρησιμοποιηθεί από πολλές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Sandy Parakilas, πρώην διαχειριστή της πλατφόρμας και υπεύθυνο για την διερεύνηση παραβιάσεων δεδομένων που πραγματοποιήσαν προγραμματιστές λογισμικού μεταξύ 2011-2012, τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας πρέπει να αλλάξουν την χαλαρή προσέγγιση που ακολουθούν στην προστασία δεδομένων.

Το Facebοok διαθέτει όρους και συμφωνίες παροχής υπηρεσιών τα οποία οι περισσότεροι χρήστες δεν κατανοούν κατά την εγγραφή τους στη πλατφόρμα. Επιπλέον, η εταιρεία δεν χρησιμοποίησε τους μηχανισμούς επιβολής της νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων στους εξωτερικούς προγραμματιστές για να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται κατάχρηση δεδομένων.Facebook

Ο Sandy Parakilas ασχολήθηκε με τη διερεύνηση παραβιάσεων των δεδομένων από κατασκευαστές που έκαναν έρευνα στον τομέα της επιστήμης. Η εταιρεία συγκέντρωσε userdata εκατομμυρίων προφίλ στο Facebook και τα παραχώρησαν στην Cambridge Analytica για την προώθηση της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump το 2016.

Ανέφερε επίσης ότι ένα από τα στελέχη της πλατφόρμας τον προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να βρει κάτι ψάχνοντας και ότι το Facebook ήταν σε αρκετά ισχυρή θέση να γνωρίζει για τη κατάχρηση που συνέβαινε.

Ο πρώην υπάλληλος ανέφερε τις ανησυχίες του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το απόρρητο στο Facebοok πριν από τέσσερις μήνες και σίγουρα η άμεση συμμετοχή του στη πολιτική απορρήτου του Faceboοk ρίχνει φως στο σκάνδαλο μεταξύ Cambridge Analytics και Facebook.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS