ΑρχικήsecurityΤο blockchain του Bitcoin περιέχει links παιδικής πορνογραφίας

Το blockchain του Bitcoin περιέχει links παιδικής πορνογραφίας

blockchainΜια γερμανική ομάδα ερευνητών έκανε μια σοκαριστική ανακάλυψη στο blockchain του Bitcoin. Οι ερευνητές βρήκαν links παιδικής πορνογραφίας και τουλάχιστον μία εικόνα ανάλογου περιεχομένου. Δεδομένου ότι το σύνολο του blockchain του Bitcoin πρέπει να μεταφορτωθεί για να εξορύξει Bitcoin ή να εκτελέσει έναν πλήρες Bitcoin node – ένα πρόγραμμα που επικυρώνει τις συναλλαγές στο δίκτυο – αυτό σημαίνει ότι όποιος το πράττει κατέχει δυνητικά παράνομο περιεχόμενο.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα δεδομένα σχετικά με το blockchain του Bitcoin αποτελούνται από έναν κατάλογο συναλλαγών στο δίκτυο. Αλλά είναι σίγουρα δυνατή η αποθήκευση δεδομένων στο blockchain. Στην πραγματικότητα, το πρώτο μπλοκ που εξορύχτηκε ποτέ στο blockchain του Bitcoin περιείχε ένα μήνυμα κειμένου, το οποίο παρέμεινε εκεί από τον δημιουργό του, Satoshi Nakamoto. Τώρα φαίνεται ότι κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την ιδιότητα του blockchain για να εισαγάγουν δυνητικά παράνομο περιεχόμενο.

Η έρευνα παρουσιάζει μια ανάλυση περίπου 1.600 αρχείων που υπάρχουν στο blockchain του Bitcoin. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του περιεχομένου είναι «αβλαβές», αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένα αρχείο που απεικονίζει «γυμνή μια νέα γυναίκα» και «εκατοντάδες links με παιδική πορνογραφία». Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να γίνει παράνομο να κατέχει κάποιος το blockchain, το οποίο απαιτείται για να συμμετέχει στην πλατφόρμα του Bitcoin.

Το έγγραφο παραθέτει αρκετούς άλλους τύπους περιεχομένου που θα μπορούσαν να είναι προβληματικοί εάν εντοπιστούν στο blockchain: δεδομένα που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα, το απόρρητο κάποιου, πολιτικά ευαίσθητο περιεχόμενο ή απλά κάποιο παλιό κακόβουλο λογισμικό.

Το πρόβλημα είναι το αμετάβλητο του Bitcoin – δεν μπορούμε απλά να αφαιρέσουμε ένα μπλοκ από το blockchain. Φανταστείτε το σαν την τοποθέτηση τούβλων το ένα πάνω από το άλλο. Αν αφαιρέσουμε ένα, ολόκληρο το κτίσμα καταρρέει. Αυτό είναι καλό για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, καθώς καθιστά αδύνατο να ξοδέψετε τα διπλάσια χρήματα, αλλά είναι προβληματικό όταν υπάρχει κάποια παράνομη εικόνα ή σύνδεσμος εκεί. Και ναι, υπάρχει πολύ παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Για έναν συνηθισμένο χρήστη, αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Μπορεί κανείς εύκολα να αποθηκεύσει το Bitcoin σε ένα λεγόμενο light wallet, το οποίο δεν απαιτεί τη λήψη ολόκληρου του blockchain στον υπολογιστή του. Αλλά εάν είναι παράνομο να κατέχουμε το blockchain, αυτό επηρεάζει τους miners και τους ανθρώπους που τρέχουν πλήρη node και το Bitcoin δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτά.

Κάποιος βέβαια θα μπορούσατε να υποστηρίξει, ότι μόνο η εξόρυξη του Bitcoin ή η λειτουργία ενός πλήρους node δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρησιμοποιείτε δεδομένα κρυμμένα στο blockchain για καταχρηστικούς σκοπούς. Αλλά εξακολουθεί να είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι νόμιμες χρήσεις του Bitcoin σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούν τη λήψη και την αποθήκευση πιθανών παράνομων περιεχομένων στον υπολογιστή σας.

Αυτή τη στιγμή, η αμετάβλητη λειτουργία του Bitcoin είναι ένα μη διαπραγματεύσιμο χαρακτηριστικό. Δεν είναι δυνατόν να διαγράψουμε ή να αλλάξουμε οποιοδήποτε τμήμα του blockchain μετά την εξόρυξή του. Είναι πιθανό ότι το Bitcoin θα το αλλάξει αυτό στο μέλλον. Μέθοδοι που θα μπορούσαν να μετριάσουν το πρόβλημα περιλαμβάνουν για παράδειγμα, τον αποκλεισμό ορισμένων τύπων δεδομένων στο blockchain για την εκτέλεση πλήρων nodes ή εξόρυξης ή την κρυπτογράφηση του blockchain (ή τμήματα του), αλλά αυτά θα απαιτούσαν μια πολύ σημαντική αλλαγή στο πώς λειτουργεί, ενδεχομένως υπονομεύοντας μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS