ΑρχικήinetTο νέο iPhone X θα είναι φθηνότερο από το τρέχον μοντέλο

Tο νέο iPhone X θα είναι φθηνότερο από το τρέχον μοντέλο

Η Apple αναμένεται να μειώσει το κόστος κατασκευής τoυ iPhone X, κυκλοφορώντας μια βελτιωμένη και οικονομικότερη έκδοση της συσκευής.

Tο νέο iPhone X του 2018

Μέσα στο τρέχον έτος, η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει τρία νέα μοντέλα iPhone, συμπεριλαμβανομένης μιας νεότερης έκδοσης του iPhone X, με αναβαθμισμένες προδιαγραφές και χαμηλότερη τιμή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται να αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο, το αναβαθμισμένο iPhοne X θα ήταν λογικό να διατεθεί στην ίδια τιμή, όμως σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, ενδέχεται να είναι σημαντικά φθηνότερο.

Και παρότι η λέξη “φτηνό” δεν φαίνεται να υπάρχει στο λεξιλόγιο της Apple, έκθεση της Digitimes Research αναφέρει ότι η εταιρία θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος κατασκευής της επερχόμενης συσκευής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυξάνονται παράλληλα τα περιθώρια της εταιρείας για μείωση της τελικής τιμής της συσκευής.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Luke Lin της Digitimes Research, το κόστος κατασκευής των υλικών μπορεί να πέσει κάτω των 400 δολαρίων, ποσό το οποίο διαθέτει επί του παρόντος η Apple για το hardware του iPhone X. Η μείωση του κόστους κατασκευής θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ένα πιο προσιτό, από οικονομικής άποψης, smartphone, εάν η εταιρεία δεν θέλει να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της.

Υπάρχουν δύο ακόμη λόγοι για τους οποίους είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα ένα οικονομικότερο μοντέλο iPhone X. Πρώτα απ ‘όλα, η Apple μειώνει το κόστος έρευνας και ανάπτυξης δεδομένου ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί, όπως το Face ID, έχει ήδη δημιουργηθεί και εγκατασταθεί στο πρώτο iPhone X. Το Face ID αποδείχθηκε ένα πολύ περίπλοκο project που δημιούργησε ιδιαίτερες προκλήσεις τόσο για την Apple όσο και για τους προμηθευτές της, ωστόσο μετά την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς του Face ID, το κόστος αναβάθμισης αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερο.

Επιπλέον, δεδομένου ότι το φετινό iPhone X δεν θα φέρει ουσιαστικές αναβαθμίσεις hardware, το κόστος των εξαρτημάτων θα μπορούσε να μειωθεί επίσης σημαντικά.

Η έκθεση αυτή ακούγεται αρκετά ευοίωνη για όσους σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τα iPhone τους μέσα στο 2018, οπότε οι λάτρεις της ναυαρχίδας της Apple θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή προκειμένου να δουν εάν τα πορίσματα της έκθεσης αυτή θα επιβεβαιωθούν στο προσεχές μέλλον.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS