ΑρχικήsecurityΤα firmware patches για τα σφάλματα των επεξεργαστών AMD, δεν θα επηρεάσουν...

Τα firmware patches για τα σφάλματα των επεξεργαστών AMD, δεν θα επηρεάσουν την απόδοση

AMDΤην περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ασφαλείας CTS labs με έδρα το Ισραήλ, ήταν πρώτη είδηση, για την αποκάλυψη 13 κρίσιμων τρωτών σημείων στους επεξεργαστές Ryzen και Epyc της AMD.

Τώρα, η AMD έδωσε μια απάντηση στο θέμα. Σύμφωνα με ένα blog post που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, τα ζητήματα ασφάλειας που εντοπίστηκαν από τα εργαστήρια CTS δεν σχετίζονται με την αρχιτεκτονική Zen της AMD ή τις ευπάθειες που αποκαλύπτει η Google.

“Αυτά τα ζητήματα σχετίζονται με το firmware που διαχειρίζεται τον ενσωματωμένο επεξεργαστή ελέγχου ασφαλείας σε ορισμένα από τα προϊόντα μας (AMD Secure Processor) και το chipset που χρησιμοποιείται σε ορισμένες πλατφόρμες desktop AM4 και socket TR4 που υποστηρίζουν επεξεργαστές AMD”.

Ωστόσο, η AMD σημειώνει επίσης ότι τα τρωτά σημεία μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο εάν οι εισβολείς έχουν πρόσβαση διαχειριστή (ή πρόσβαση root) στο σύστημα – μια ευκαιρία που τους επιτρέπει να κάνουν οτιδήποτε από τη διαγραφή, τη δημιουργία ή την τροποποίηση αρχείων ή φακέλων, όπως και αλλαγή στις ρυθμίσεις.

Όμως, τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα έχουν ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης διοικητικής πρόσβασης. Για παράδειγμα, το Microsoft Windows Credential Guard.

Η AMD θα κυκλοφορήσει τα patches υλικολογισμικού μέσω των ενημερώσεων του BIOS τις επόμενες εβδομάδες για να διορθώσει τις νέες ευπάθειες που έχουν ταξινομηθεί ως RYZENFALL, FALLOUT και CHIMERA. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα επηρεαστεί η απόδοση των συσκευών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS