ΑρχικήsecurityΝέο σφάλμα στα iOS εκθέτει τα "κρυφά" μηνύματά σας!

Νέο σφάλμα στα iOS εκθέτει τα “κρυφά” μηνύματά σας!

Νέα iOS bugs για τους iPhone χρήστες τα οποία επηρεάζουν τις ιδιωτικές συνομιλίες σας εάν χρησιμοποιείτε messaging apps όπως το WhatsApp, το Telegram και άλλα.

H βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Mac Magazine αναφέρει ότι ανακάλυψε ένα νέο σφάλμα στο λειτουργικό σύστημα iΟS της Apple που θα μπορούσε να επιτρέψει στη Siri να εκθέτει τα μηνύματά σας από τρίτες εφαρμογές ακόμα και αν έχετε ρυθμίσει να παραμένουν κρυμμένα.

Το iOS 11, η πιο πρόσφατη έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple, διαθέτει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να αποκρύψετε το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων στο lock screen της συσκευής σας, εάν είναι κλειδωμένο. Με αυτήν τη ρύθμιση ενεργοποιημένη, θα εξακολουθείτε να βλέπετε ότι λάβατε μερικά μηνύματα, αλλά δεν θα μπορείτε να τα διαβάσετε μέχρι να ξεκλειδώσετε τη συσκευή. iOS

Παρ’ όλ’ αυτά, με κάποιο τρόπο, η Siri μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο των “κρυφών” ειδοποιήσεων, επιτρέποντας έτσι στον οποιονδήποτε να διαβάσει τα μηνύματα σας χωρίς να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Σύμφωνα με την Mac Magazine, το σφάλμα δεν επηρεάζει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Apple, Messages, αλλά μόνο εφαρμογές τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Skype και Telegram, τα οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες iPhone σε καθημερινή βάση. Επίσης, το σφάλμα απορρήτου φαίνεται να επηρεάζει τόσο τη σταθερή έκδοση του iOS 11.2.6 όσο και την τρέχουσα έκδοση iΟS 11.3 beta.

Η Mac Magazine ανέφερε το σφάλμα στην Apple, οπότε αναμένουμε να το διορθώσει πριν την τελική κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος iOS 11.3, το οποίο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη του σφάλματος και στην έκδοση το iΟS 11.3 beta 6.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS