ΑρχικήinetΗ Verizon στέλνει ειδοποίηση push στα iPhone συνιστώντας αναβάθμιση στο Galaxy S9

Η Verizon στέλνει ειδοποίηση push στα iPhone συνιστώντας αναβάθμιση στο Galaxy S9

Η Verizon έχει αρχίσει να στέλνει ειδοποιήσεις push στους πελάτες που χρησιμοποιούν το iPhone και την εφαρμογή My Verizon για να συστήσουν αναβάθμιση στο Samsung Galaxy S9.

“Το Samsung Galaxy S9 είναι εδώ! Αγοράστε τώρα μέσω της εφαρμογής “, η ειδοποίηση διαβάζεται, όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot που επισυνάπτεται στο άρθρο. Δεν είναι ακόμα σαφές ποιος λαμβάνει αυτή την ειδοποίηση, αλλά σύμφωνα με τους χρήστες που στράφηκαν στο Twitter για να το αναφέρουν, οι ιδιοκτήτες iPhone είναι οι πιο πιθανοί στόχοι, ανεξάρτητα από το μοντέλο που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή.

Ενώ με την πρώτη ματιά είναι κάπως αστείο να βλέπεις την Verizon να προσπαθεί να αλλάξει τους χρήστες iPhone, υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτές τις ειδοποιήσεις push.

Η ίδια η Apple αναφέρει ότι απαγορεύεται η χρήση ειδοποιήσεων για διαφήμιση και θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση της εφαρμογής από το App Store.

“Οι ειδοποιήσεις push δεν πρέπει να απαιτούνται για την λειτουργία της εφαρμογής και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις, προωθήσεις ή σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ ή για την αποστολή ευαίσθητων προσωπικών ή εμπιστευτικών πληροφοριών”, εξηγεί η Apple.

Και ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό πώς επιτρέπεται σε μια εταιρεία με το μέγεθος της Verizon να στέλνει ειδοποιήσεις push για άμεσο μάρκετινγκ, αυτή η προσέγγιση έχει ήδη προκαλέσει ένα κύμα κριτικής από προγραμματιστές.

Όπως σημειώνει η Pocketnow, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Apple αγνοεί την πρακτική της Verizon απλώς και μόνο επειδή είναι ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες της, σε άλλες περιπτώσεις επιβάλλει απόλυτα όλους τους κανόνες της.

“Έχω tweet-άρει στην @Apple και @Verizon για αυτό πολλές φορές. Απαιτούν ειδοποιήσεις για να χρησιμοποιήσουν το widget προβολής δεδομένων. Πραγματικά ενοχλητική πρακτική. Η @Apple σαφώς δεν ενδιαφέρεται αρκετά για την επιβολή των κανόνων της σε τέτοιου μεγέθους εταιρείες ” tweet-άρε ο iOS developer Nick Kohrn.

Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να δηλώσει η Apple για την πρακτική της Verizon, αν και κρίνεται ότι οι πιθανότητες να σχολιάσει το οτιδήποτε είναι ελάχιστες.

Verizon

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS