ΑρχικήinetΟι προγραμματιστές προτιμούν τα Linux περισσότερο από τα Windows

Οι προγραμματιστές προτιμούν τα Linux περισσότερο από τα Windows

Linux: Το Stack Overflow, η μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη online κοινότητα για προγραμματιστές, δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας για τους προγραμματιστές που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Περισσότεροι από 100.000 προγραμματιστές συμμετείχαν στο ετήσιο Annual Developer Survey, το οποίο περιλάμβανε διάφορα νέα θέματα, από την ηθική στην κωδικοποίηση έως την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι ορισμένες τεχνολογίες και λειτουργικά συστήματα έχουν γίνει πιο δημοφιλείς από ορισμένες που κατείχαν τις κορυφαίες θέσεις στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την έρευνα, το JavaScript εξακολουθεί να είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού για έξι συνεχόμενα χρόνια, ο back-end developer είναι ο πιο συνηθισμένος προγραμματιστής, πάνω από το 80% των συμμετεχόντων το θεωρούν χόμπι τους και το 92,9% από αυτούς είναι άνδρες. Τέλος, το Node.js είναι το νούμερο ένα πλαίσιο που χρησιμοποιείται από τους προγραμματιστές.

Επιπλέον, τα MySQL και SQL Server παραμένουν οι πιο συνηθισμένες βάσεις δεδομένων, το Rust είναι η πιο αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Redis είναι η πιο αγαπημένη βάση δεδομένων για δεύτερη συνεχή χρονιά και το Visual Studio Code είναι το πιο δημοφιλές ολοκληρωμένο περιβάλλον.Linux

Προς έκπληξή μας, η πλατφόρμα Linux ανοιχτού κώδικα έχει εκθρονίσει το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft και γίνεται η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, η φετινή έρευνα δείχνει ότι τα Linux χρησιμοποιούνται από το 48,3%, σε σύγκριση με το 32,9% του 2017.

Αυτό το έτος, τα Windows μειώθηκαν κατά 5,6%, από 41,0% σε 35,4%, τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε συστήματα διακομιστών, ακολουθούμενα από το κινητό λειτουργικό σύστημα Android που βασίζεται στο Linux με 29%. Τα macOS της Apple βρίσκονται στην πέμπτη θέση της φετινής έρευνας με 17,9%, ακολουθούμενη από το Raspberry Pi με 15,9%.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η Amazon AWS (Amazon Web Services) cloud πλατφόρμα είναι πιο δημοφιλής από την Cloud Platform / App Engine της Google και την Azure της Microsoft.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS