ΑρχικήsecurityCyber-terrorism: Θα είναι η top απειλή για οργανισμούς έως το 2020

Cyber-terrorism: Θα είναι η top απειλή για οργανισμούς έως το 2020

Το cyber-terrorism θα αποτελέσει την κορυφαία απειλή έως το 2020 και κάθε χώρα και επιχείρηση θα πρέπει να προετοιμαστεί.

Cyber-terrorism

Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση Threat Horizon 2020 της ISF(Information Security Forum) , η οποία δηλώνει ότι οι τρομοκρατικές ομάδες, οι οργανωμένοι εγκληματίες, οι hacktivists και οι hackers που βρίσκονται σε διάφορες ομάδες θα επιχειρήσουν να εξαπλώσουν τις ενέργειες τους, ξεκινώντας επιθέσεις σε κρίσιμες εθνικές η πολυεθνικές υποδομές.

Με τα συστήματα τροφοδοσίας και επικοινωνιών εκτός λειτουργίας οι οργανισμοί θα χάσουν τα βασικά δομικά στοιχεία που απαιτούνται για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Η θέρμανση, ο κλιματισμός, ο φωτισμός, οι μεταφορές, η πληροφόρηση, η επικοινωνία και ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον δεν θα θεωρείται πλέον δεδομένο.

“Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύπλοκα προβλήματα για την προστασία των κρίσιμων πληροφοριών και συστημάτων τους. Οι υπάρχουσες λύσεις στις οποίες βασίζονται επί χρόνια θα είναι ανεπαρκείς “, δήλωσε ο Steve Durbin, διευθύνων σύμβουλος της ISF . “Μόνο οι οργανώσεις που καταλαβαίνουν αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο και πολύπλοκο περιβάλλον θα παραμείνουν σταθερές και προστατευμένες. Εκείνοι που είναι απροετοίμαστοι και ανίκανοι να ανταποκριθούν γρήγορα θα καταρρεύσουν καθώς οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο γίνονται πιο ισχυρές”.

Εκτός από την πρόβλεψη αυτή που για κάποιους ίσως ακούγεται υπερβολική, η έκθεση προβλέπει επίσης ότι η τεχνολογία θα ξεπεράσει τους σημερινούς ελέγχους. Η τεράστια εξέλιξη που υπάρχει χρόνο με το χρόνο στις ανερχόμενες τεχνολογίες (Deep learning, AI, Quantum Computing κλπ.)θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες για οργανισμούς κάθε είδους – αλλά θα δημιουργήσουν επίσης ευκαιρίες για επιτιθέμενους και αντιπάλους, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων ελέγχων αφού οι σημερινές καλά προστατευμένες πληροφορίες θα γίνουν ευάλωτες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS