ΑρχικήsecurityΤα Windows 10 αποδεικνύονται πολύ πιο ασφαλή από τα Windows 7

Τα Windows 10 αποδεικνύονται πολύ πιο ασφαλή από τα Windows 7

Η Microsoft μας υπενθυμίζει κατά καιρούς ότι τα Windows 10 είναι η πιο ασφαλής έκδοση των Windows μέχρι στιγμής. Την άποψη της έρχεται να ενισχύσει μια έκθεση ασφαλείας που δημοσιεύτηκε στο Webroot, η οποία ανέλυσε τις μολύνσεις κακόβουλου λογισμικού στο λειτουργικό σύστημα, όσον αφορά το έτος 2017.

Η έκθεση αναφέρει ότι στην περίπτωση των business χρηστών, ο αριθμός των αρχείων κακόβουλου λογισμικού που εντοπίστηκαν το 2017 μειώθηκε σε σχέση με το 2016 και όπως ακριβώς αναμενόταν, τα Windows 10 αποδείχθηκαν δυνατοί παίχτες.

Συγκεκριμένα, το 15% των δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού εντοπίστηκε στα Windows 10, ενώ τουλάχιστον το 63% αφορούσε ειδικά τα Windows 7. Κατά μέσο όρο, υπήρχαν 0,4 αρχεία κακόβουλου λογισμικού ανά συσκευή Windows 10, ενώ στην περίπτωση των Windows 7 , ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος. Τα Windows 10, ωστόσο, σημείωσαν αύξηση του όγκου κακόβουλου λογισμικού τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο, όπου τα ποσοστά ανήλθαν σε 14% και 12% αντίστοιχα.Windows 10

Οι δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA) μειώθηκαν από 0,06 τον Ιανουάριο σε 0,01 το Δεκέμβριο, αποδεικνύοντας ότι οι βελτιώσεις ασφαλείας που εφαρμόζονται στα Windοws 10 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Από την άλλη πλευρά, όταν πρόκειται για οικιακούς χρήστες, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη, με τα Windοws 10 να προσφέρουν την διπλάσια, βάσει των ποσοστών, ασφάλεια απ’ ότι τα Windows 7.

Το ίδιο ισχύει για τα PUA, τα οποία μειώθηκαν στο 0,17 στην περίπτωση των Windows 7 και στο 0.9  για τα Windοws 10.

Η υιοθέτηση των Windοws 10 αυξάνεται, ενώ τα Windows 7 προφανώς χάνουν έδαφος με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική μείωση των ποσοστών μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό σε συστήματα Windows. Η μεγαλύτερη ανησυχία τώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι πολλοί χρήστες πιθανότατα να διαθέτουν Windows 7 και μετά τη λήξη της υποστήριξης, τον Ιανουάριο του 2020, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι τα συστήματά τους δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS