ΑρχικήinetAcer και ASUS φέρνουν την Nvidia G-Sync τεχνολογία στις οθόνες τους

Acer και ASUS φέρνουν την Nvidia G-Sync τεχνολογία στις οθόνες τους

Οι οθόνες της Acer και της ASUS με τεχνολογία G-Sync HDR της Nvidia κυκλοφορούν επιτέλους το 2018, ένα χρόνο μετά τη προγραμματισμένη κυκλοφορία τους.

Η τεχνολογία G-Sync της Nvidia είναι έτοιμη εδώ και αρκετό καιρό. Το γεγονός ότι οι οθόνες παιχνιδιών με G-Sync είναι πολύ πιο ακριβές από τις υπόλοιπες δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους fans.

Η συγχρονισμός του ρυθμού ανανέωσης με το FPS στα παιχνίδια μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά είναι. Υπάρχουν κάποιες λύσεις λογισμικού που εφαρμόζονται άμεσα σε κάρτες γραφικών, αλλά η παροχή hardware στις οθόνες είναι πολύ πιο αποδοτική.Nvidia

Επίσης, έχουμε το HDR για οθόνες, μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει την προσαρμογή του φωτισμού σε διάφορα μέρη της οθόνης. Το πάντρεμα του HDR και του G-Sync αποδείχτηκε μια δύσκολη δουλειά, αλλά τελικά οι οθόνες με τις δύο τεχνολογίες θα είναι διαθέσιμες το 2018.

Η gaming αγορά κινείται σιγά-σιγά προς τα 4K, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με τις πιο πρόσφατες κάρτες γραφικών.

Βέβαια, η Nvidia πιθανότατα να παρουσιάσει και τη νέα τεχνολογία με τα ASUS ROG Swift PG27UQ και το Acer Predator X27. «Το  backlight φωτίζει την οθόνη και με 384 ξεχωριστές ελεγχόμενες ζώνες οπίσθιου φωτισμού LED, το φως θα εμφανίζεται μόνο όταν και όπου απαιτείται, επιτρέποντας στις οθόνες HD-G-SYNC να παράγουν ταυτόχρονα έντονα και βαθιά μαύρα χρώματα, μιμούμενες τις καλύτερες plasma οθόνες.» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το G-Sync εισήχθη για πρώτη φορά το 2013 και δεν έχουμε δει ακόμα την ενσωμάτωση του σε μεγάλες κλίμακες. Οι νέες οθόνες δεν θα είναι φτηνές και αν η τεχνολογία αποδειχθεί μαζική, θα χρειαστούν μερικά χρόνια πριν την παγκόσμια κυκλοφορία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS