ΑρχικήinetΜε το καιρό, τα Windows 7 δεν έχουν καμία ελπίδα ενάντια στα...

Με το καιρό, τα Windows 7 δεν έχουν καμία ελπίδα ενάντια στα Windows 10

Η πορεία των Windows 10 συνεχίζει να βελτιώνεται κάθε μήνα και τα δεδομένα που προσφέρει η ίδια η Microsoft δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα έχει φτάσει πλέον στο 48%.

Τα δεδομένα αφορούν το userbase των Windows και η Microsoft δείχνει ότι ενώ τα Windows 10 ανεβαίνουν, τα Windows 7 καταρρέουν, πράγμα που μπορεί να είναι καλό δεδομένου ότι προβλέπεται να φτάσουν στο τέλος της υποστήριξης τον Ιανουάριο του 2020.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, τα Windows 10 βελτιώθηκαν κατά 1%, πλησιάζοντας την τροφοδοσία σχεδόν των μισών υπολογιστών Windows παγκοσμίως. Μια ανάλυση των τάσεων δείχνει ότι τα Windows 10 βελτιώθηκαν σταδιακά τους τελευταίους 12 μήνες και, αν διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός, η συγκεκριμένη έκδοση λειτουργικού συστήματος θα φτάσει το 50% σε περίπου δύο μήνες.Windows 10

Τα Windows 7, από την άλλη πλευρά, σιγά-σιγά –όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν-χάνουν έδαφος, και αυτό ασφαλώς έχει νόημα δεδομένης την συνεχής προώθησης των Windows 10 από την Microsoft. Τα Windows 7 λειτουργούσαν στο 45% των συστημάτων Windows τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά μειώθηκαν σταδιακά κάθε μήνα φτάνοντας το 38% το Φεβρουάριο του 2018.

Η υιοθέτηση των Windows 10, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να βελτιώνεται τους επόμενους μήνες, ειδικά δεδομένου ότι η Microsoft συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε νέες ενημερώσεις και δυνατότητες. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Απρίλιο η Microsoft θα κάνει το ντεμπούτο των Windows 10 Redstone 4, πιθανόν ως Update Spring Creators.

Αυτή η νέα προσέγγιση για τα Windows, την οποία η ίδια η Microsoft ονομάζει Windows ως υπηρεσία, σημαίνει ότι ενώ κυκλοφορούν νέες εκδόσεις των Windows 10, οι παλαιότερες εγκαταλείπονται, οπότε οι χρήστες πρέπει να αναβαθμίσουν πάντα στις τελευταίες εκδόσεις κατά την κυκλοφορία τους.

Από την άλλη πλευρά, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Microsoft θα χειριστεί την εγκατάλειψη των Windows 7, καθώς το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά δημοφιλές. Μετά τον Ιανουάριο του 2020, δεν θα αποστέλλονται νέα μπαλώματα ασφαλείας για τα Windows 7, πράγμα που σημαίνει ότι τα συστήματα θα είναι  ευάλωτα σε exploits ευπαθειών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS