ΑρχικήinetΗ Microsoft ξεπερνά την Apple! Θεωρείται η κορυφαία εταιρεία της αγοράς;

Η Microsoft ξεπερνά την Apple! Θεωρείται η κορυφαία εταιρεία της αγοράς;

Η Apple έχει θεωρηθεί η πρώτη εταιρεία που θα μπορούσε να κατακτήσει το ρεκόρ του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στον κόσμο, αλλά απ’ ότι φαίνεται η Microsoft δεν παρατάει τόσο εύκολα τα όπλα, και ειδικά αν η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο cloud συνεχιστεί με τον ίδιο υψηλό ρυθμό.

Πολλοί είναι οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η μονάδα cloud της Microsoft θα μπορούσε να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα η εταιρία να φτάσει το ανώτατο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ξεπερνώντας την Apple και την Amazon.

Η Morgan Stanley μάλιστα, αύξησε το στόχο της για τις μετοχές της Microsoft στα 130 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία πολύ σύντομα θα αξίζει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.Microsoft

Αυτή τη στιγμή, η αποτίμηση της εμπορικής αξίας της Microsoft είναι 709 δισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά την τέταρτη πιο πολύτιμη επιχείρηση στον κόσμο, μετά τον ηγέτη, Apple, με 854 δισ. δολάρια, ακολουθεί η Amazon με 738 δισ. δολάρια και στη τρίτη θέση συναντάμε την Alphabet με 721 δισ. δολάρια.

Οι προβλέψεις των αναλυτών είναι ανάμικτες για το ποιος θα μπορούσε να φτάσει πρώτος στο ανώτατο όριο της αγοράς του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς πρόσφατα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η Amazon είναι σε θέση να το πετύχει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο αναλυτής του GBH Insights Dan Ives τόνισε στους πελάτες του ότι η Amazon θα μπορούσε να φτάσει αυτό το στόχο τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, κυρίως χάρη στο cloud strategy.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και πριν λίγους μήνες, όλοι πίστευαν ότι η Apple θα σπάσει πρώτη το ρεκόρ χάρη στο επετειακό iPhone X, αλλά οι πωλήσεις  του συγκεκριμένου μοντέλου είναι πολύ πιο χαμηλές απ’ ότι προσδοκούσε η εταιρεία. Βέβαια, έρχεται η νέα γενιά iPhone 2018 η οποία αναμένεται να καταγράψει υψηλές πωλήσεις, ιδιαίτερα χάρη σε μια πιο προσιτή συσκευή που θα κυκλοφορήσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS