ΑρχικήsecurityHackers ρίχνουν το σύστημα έκτακτης κλήσης 911 στη Βαλτιμόρη

Hackers ρίχνουν το σύστημα έκτακτης κλήσης 911 στη Βαλτιμόρη

Hackers κατάφεραν να “ρίξουν” ένα μέρος του συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης 911 στη Βαλτιμόρη το πρωί της Κυριακής με αποτέλεσμα οι χειριστές να επεξεργάζονται τις κλήσεις χειροκίνητα κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Μια αναφορά από την Baltimore Sun αποκαλύπτει ότι η επίθεση ξεκίνησε την Κυριακή στις 8:30 π.μ. και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης 911 και 311 μετατράπηκαν σε χειροκίνητη λειτουργία έως τις 2 π.μ. της Δευτέρας.

Ήταν απλώς “μια περιορισμένη παραβίαση“, ανέφερε ο Frank Johnson, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφορικής του Δημαρχείου, με μόνο το σύστημα αποστολής (CAD) να βρίσκετε εκτός σύνδεσης. Το FBI παρείχε τεχνική βοήθεια και διεξήγαγε έρευνα για να προσδιοριστεί τι ακριβώς συνέβη και ποιος θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για την επίθεση.Hackers

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν σημειώθηκε επιβράδυνση στην ανταπόκριση των κλήσεων έκτακτης ανάγκης και ότι η επίθεση δεν στόχευσε άλλα συστήματα, αν και τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρκετοί servers σε μια προσπάθεια αποτροπής περαιτέρω ζημιών.

Το σύστημα CAD διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για τις κλήσεις 911, καθώς παρέχει πληροφορίες για τους καλούντες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης τους στο χάρτη και των προσωπικών τους λεπτομερειών. Αυτό μειώνει ουσιαστικά τους χρόνους απόκρισης επειδή οι χειριστές μπορούν να συνδεθούν ταχύτερα με τους πλησιέστερους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζουν επιπλέον δεδομένα στην περίπτωση χρηστών κινητών τηλεφώνων που δεν γνωρίζουν την τοποθεσία τους.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, καμία πληροφορία δεν διακυβεύθηκε και οι hackers απλώς ήθελαν να δημιουργήσουν μια περαιτέρω αναταραχή “ρίχνοντας” τους servers, αν και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα ποιος βρίσκετε πίσω από την επίθεση. Η αστυνομία λέει ότι θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς όλες οι λεπτομέρειες που δημοσιεύονται αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την έρευνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS