ΑρχικήsecurityMole66: Νέα παραλλαγή του ransomware Cryptomix

Mole66: Νέα παραλλαγή του ransomware Cryptomix

Η MalwareHunterTeam ανακάλυψε μια νέα παραλλαγή του Cryptomix Ransomware που προσθέτει την επέκταση .MOLE66 σε κρυπτογραφημένα αρχεία, αλλάζει το email επικοινωνίας και το .txt αρχείο.

Cryptomix

Στο παρελθόν, συνηθίζαμε να βλέπουμε νέες παραλλαγές του Cryptomix 2-3 φορές το μήνα, αλλά αυτή τη φορά πέρασαν περίπου 2 μήνες από την κυκλοφορία της προηγούμενης παραλλαγής του.

Ενώ οι μέθοδοι κρυπτογράφησης παραμένουν οι ίδιες, υπήρξαν κάποιες μικρές διαφορές. Το όνομα του .txt αρχείου μετονομάστηκε σε  _HELP_INSTRUCTIONS_.TXT και τώρα χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο alpha2018a@aol.com για να επικοινωνήσει το θύμα για πληροφορίες πληρωμής.

Η επόμενη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η επέκταση που προσαρτάται στα κρυπτογραφημένα αρχεία.Σε αυτή την έκδοση, όταν ένα αρχείο κρυπτογραφείται από το Cryptomix, θα τροποποιηθεί το όνομα αρχείου και στη συνέχεια θα επισυναφθεί η επέκταση .MOLE66 στο όνομα του κρυπτογραφημένου αρχείου.

Υπενθυμίζουμε τους τρόπους για να προστατευτείτε από κακόβουλα λογισμικά

 

  • BACKUP! Είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα η δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας.
  • Μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία αν δεν ξέρετε τι περιέχουν
  • Να πιστοποιείτε τον αποστολέα αφού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί ο λογαριασμός email γνωστού σας προσώπου να έχει υποκλαπεί και να στέλνονται κακόβουλα μηνύματα χωρίς να το γνωρίζει.
  • Σάρωση των συνημμένων αρχείων με εργαλεία όπως το  VirusTotal
  • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ενημερώσεις των Windows εγκαθίστανται μόλις βγουν! Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ενημερώσει όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε. Λογισμικά με μη ενημερωμένες εκδόσεις πιθανόν να περιέχουν ευπάθειες ασφαλείας που συνήθως εκμεταλλεύονται οι κακόβουλοι χρήστες. Επομένως, είναι σημαντικό να ενημερώνονται.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάποιο λογισμικό ασφάλειας (antivirus,antimalware) το οποίο πρέπει να είναι ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.
  • Δημιουργήστε κωδικούς πρόσβασης με συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων και μην επαναχρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS