ΑρχικήinetΑγγλικές εταιρείες και πολίτες χάνουν το domain .eu μετά το Brexit

Αγγλικές εταιρείες και πολίτες χάνουν το domain .eu μετά το Brexit

domain

Η τελευταία απώλεια, από την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η αφαίρεση του domain .eu για Αγγλικές εταιρείες και πολίτες.

Όπως διαπίστωσε η Register, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μετά το Brexit όλες οι εταιρείες αλλά και οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, θα αποκλειστούν από την κατοχή ονομάτων με domain .eu. Σε επιστολή προς τους ενδιαφερόμενους η Επιτροπή, που είναι το νομοθετικό σώμα της ΕΕ, δήλωσε τα εξής: “Επιχειρήσεις και οργανώσεις που είναι εγκατεστημένες στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά όχι στην ΕΕ και φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι πλέον σε θέση να καταχωρούν ή να ανανεώνουν ονόματα με domain .eu “.

Το πότε ακριβώς, αυτά τα domain names θα αφαιρεθούν δεν είναι σαφές, αλλά η Επιτροπή θεωρεί ότι θα μπορούσε να συμβεί κατά την ημερομηνία του ίδιου του Brexit, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαρτίου 2019. Αυτή η εξέλιξη σίγουρα δεν θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο, αλλά θα επηρεάσει τα 317.000 domain που εκτιμάται ότι είναι εγγεγραμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως επισημαίνει η Register, αυτό που είναι ασυνήθιστο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο αυστηρός χαρακτήρας της απόφασης της Επιτροπής. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία νομική προσφυγή για αυτούς που θα επηρεάσει αυτό το μέτρο και κανένα χρονικό περιθώριο post-Brexit για τους κατόχους του εν λόγω domain ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τη μεταφορά του site τους. Αυτό αποτελεί εξαίρεση, καθώς ιστορικά, δομικές αλλαγές αυτού του είδους έχουν αντιμετωπιστεί με πιο αργούς ρυθμούς, όπως για παράδειγμα το domain .su της Σοβιετικής Ένωσης που εισήχθη το 1990 (μόλις 15 μήνες πριν την καταρρεύσει της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης) και σύντομα αντικαταστάθηκε από το TLD .ru. Ωστόσο, η Ρωσία υπέβαλε αίτηση για να συνεχίσει να λειτουργεί και έως σήμερα περισσότερες από 100.000 τοποθεσίες που τo χρησιμοποιούν εξακολουθούν να είναι λειτουργικές.

Φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε πολύ προσωπικά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τους κόλπους της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS