ΑρχικήinetΤσεκάρετε την απόδοση της μπαταρίας με τη νέα λειτουργία του iOS 11.3

Τσεκάρετε την απόδοση της μπαταρίας με τη νέα λειτουργία του iOS 11.3

H Apple κυκλοφόρησε το iOS 11.3 προσφέροντας ενδιαφέρουσες αλλαγές αλλά και νέα χαρακτηριστικά. Μια από τα πιο αξιόλογες αλλαγές είναι η προσθήκη της λειτουργίας που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν αν η μπαταρία των συσκευών τους χρειάζεται συντήρηση ή όχι.

Η συγκεκριμένη προσθήκη αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της μετά το φιάσκο επιβράδυνσης ορισμένων παλαιοτέρων iPhone μοντέλων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple θέλοντας να υπερασπιστεί το εαυτό της είχε δηλώσει ότι η συγκεκριμένη τακτική είχε ως σκοπό την αποφυγή ενός απροσδόκητου τερματισμού της λειτουργίας καθώς οι συσκευές δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην έντονη χρήση.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν την εταιρεία για εσκεμμένη επιβράδυνση των συσκευών με απώτερο σκοπό την ώθηση των καταναλωτών στην αγορά νεότερων μοντέλων. Μια κίνηση που εξόργισε πολύ το κοινό με αποτέλεσμα να στείλει την Apple στα δικαστήρια αρκετές φορές το προηγούμενο έτος.

iOS 11.3

Τότε, ο κολοσσός ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των μπαταριών σε αρκετά μειωμένες τιμές και υποσχέθηκε να δημιουργήσει νέες λειτουργίες που θα βοηθήσουν τους χρήστες να τσεκάρουν την κατάσταση της μπαταρίας τους.

Αυτή η υπόσχεση γίνεται πραγματικότητα με την κυκλοφορία του iOS 11.3. Βέβαια, η Apple αποφάσισε να παίξει εκ του ασφαλούς, μαρκάροντας ως beta το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για να βεβαιωθεί πρώτα ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

Για να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σας ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Settings > Battery > Battery Health (Beta) > Maximum Capacity

Το ποσοστό στο πεδίο Maximum Capacity αποκαλύπτει την κατάσταση της μπαταρίας σας. Ανάλογα με το μέγιστο εύρος χωρητικότητας μπορείτε να καθορίσετε αν πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας ή όχι. Η Apple συμβουλεύει, μόλις η υγεία της πέσει κάτω του 80%, να προμηθευτείτε μια νέα για να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Προς δική σας ευκολία έχει προσθέσει επίσης σύντομες περιγραφές σε κάθε μια από τις επιλογές των νέων πεδίων σχετικά με τις μπαταρίες οπότε δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου κατά την χρήση τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS