ΑρχικήUpdatesΓρηγορότερο και ασφαλέστερο internet με το νέο DNS 1.1.1.1 της Cloudflare

Γρηγορότερο και ασφαλέστερο internet με το νέο DNS 1.1.1.1 της Cloudflare

CloudflareΠολλοί από εσάς, σίγουρα γνωρίζετε τι είναι το Domain Name System (DNS) και ποια είναι τα οφέλη του. Ένας ανιχνευτής DNS επιστρέφει τη διεύθυνση IP, σε σχέση με ένα όνομα ιστότοπου που αποστέλλεται από τη συσκευή χρήστη.

Οι λάτρεις του Διαδικτύου προτιμούσαν πάντα τους προσαρμοσμένους διακομιστές DNS σε σχέση με αυτούς που παρέχουν οι ISP. Ο λόγος είναι απλός: οι προσαρμοσμένοι διακομιστές DNS είναι συνήθως πιο γρήγοροι και πιο αξιόπιστοι από τους προεπιλεγμένους διακομιστές DNS του ISP.

Αν είστε χρήστης προσαρμοσμένων διακομιστών DNS, ίσως να έχετε ήδη χρησιμοποιήσει το Google Public DNS και το OpenDNS. Τώρα, υπάρχει ένα ακόμα όνομα για να προσθέσετε στη λίστα των υπηρεσιών DNS, το 1.1.1.1 από την Cloudflare. Πρόκειται για έναν πραγματικό αναλυτή δημόσιας χρήσης.

Το 1.1.1.1 είναι η δεύτερη λύση της Cloudflare μετά την έγκυρη υπηρεσία DNS 172.217.10.46. Η εταιρεία λέει ότι είναι εύκολο να την θυμάται κανείς. Τι θα μπορούσε να είναι πιο απλό από το 1.1.1.1;

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η Cloudflare διαθέτει την πιο γρήγορη υπηρεσία DNS, με συνολικό χρόνο απόκρισης 14ms. Σε αριθμούς μεταφράζεται σε 20,64ms για το OpenDNS και 34,51ms για το Google, σύμφωνα με το DNSPerf. Η μείωση της καθυστέρησης, οδηγεί σε γρηγορότερη φόρτωση των ιστοτόπων, διότι χρειάζεται λιγότερος χρόνος για την ανάλυση μιας διεύθυνσης IP. Η χρήση του DNS δεν έχει καμία επίδραση στο πραγματικό εύρος ζώνης του διαδικτύου σας.

Όσον αφορά την ιδιωτικότητα, η υπηρεσία DNS 1.1.1.1 υποστηρίζει λειτουργίες όπως το DNS-over-TLS και το DNS-over-HTTPS. Έτσι, καθιστά πιο δύσκολο για τους παρόχους διαδικτύου να παρακολουθούν την online δραστηριότητά σας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καθαρίσει όλα τα αρχεία καταγραφής DNS μετά από 24 ώρες.

Ενώ το DNS της Cloudflare μπορεί να σας προσφέρει ένα πλεονέκτημα απορρήτου σε σχέση με τους παραδοσιακούς ανιχνευτές DNS, τα VPN θα πρέπει να προτιμώνται για πλήρη κάλυψη. Επίσης, δεν πρέπει να διακόψετε αμέσως κάποιο άλλο προσαρμοσμένο DNS. Η Google υποστηρίζει το DNS-over-HTTPS, ενώ παρέχει και υποστήριξη IPv6.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το DNS της Cloudflare με τον ίδιο τρόπο όπως το Google ή το OpenDNS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS