ΑρχικήReviews"Safespaces" το πρώτο VR Desktop Environment ανοιχτού κώδικα για Linux

“Safespaces” το πρώτο VR Desktop Environment ανοιχτού κώδικα για Linux

LinuxΌταν σκεφτόμαστε το VR, το μυαλό μας πηγαίνει κυρίως στο Google Daydream και σε άλλα δημοφιλή ονόματα. Αλλά το VR έχει βρει το δρόμο του και στο Linux. Ωστόσο η εμπειρία των ανθρώπων σε πράγματα όπως το SteamVR, δεν είναι τόσο μεγάλη.

Αλλά πώς θα σας φαινόταν εάν σας δινόταν η δυνατότητα να αποκτήσετε ένα VR Desktop Environment για Linux με εικονική πραγματικότητα; Οι άνθρωποι που δημιούργησαν τον display server Arcan, έχουν τώρα ανακαλύψει κάτι νέο: το Safespaces.

Πρόκειται για ένα Desktop Environment 3D / VR που βρίσκεται υπο κατασκευή. Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με τον display server Arcan. Μπορείτε να το δείτε σε δράση με ένα σετ ακουστικών VR συμβατό με το OpenHMD.

Σύμφωνα με ένα blog post, το Safespaces έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο κώδικας να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με ελάχιστες αλλαγές. Οι προγραμματιστές μας διαβεβαιώνουν, ότι δεν μιμούνται και δεν επαναλαμβάνουν το μοντέλο σχεδιασμού των Windows, Android, Xorg κλπ.

Οι λεπτομέρειες του Desktop Environment VR ανοιχτού κώδικα είναι διαθέσιμες στο GitHub. Οι προγραμματιστές προειδοποιούν ότι κατά τη δοκιμή του πρωτότυπου έργου, μπορεί να ζαλιστείτε. Κυριολεκτικά!

Η ιδέα της χρήσης μιας επιφάνειας εργασίας Linux σε VR ακούγεται καλή. Αλλά στην πραγματικότητα, πρόκειται να είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να παίζετε απλώς παιχνίδια και να παρακολουθείτε ενδιαφέροντα βίντεο. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι θα καταφέρνουν να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιό τους ενώ φορούν ένα σετ ακουστικών VR, εκτός εάν κάποιος είναι εκπαιδευμένος στο τυφλό σύστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS