ΑρχικήsecurityΗ Intel καταργεί την εφαρμογή Remote Keyboard για Android

Η Intel καταργεί την εφαρμογή Remote Keyboard για Android

Η Intel αποφάσισε να καταργήσει την εφαρμογή Remote Keyboard για Android εφόσον ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν τρωτά σημεία που θέτουν σε κίνδυνο τις συσκευές των χρηστών.

Η εφαρμογή, η οποία σύμφωνα με το Google Play Store “έχει σχεδιαστεί για συσκευές Intel NUC και Compute Stick που εκτελούν Windows 8.1 ή Windows 10” και επιτρέπει “τον απομακρυσμένο έλεγχο του ποντικιού και του πληκτρολογίου σας μέσω του smartphone ή του tablet σας” πλέον δεν είναι διαθέσιμη για λήψη.

Πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή εφαρμογή μεταξύ των πελατών της Intel, με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, τα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν είναι αρκετά κρίσιμα καθώς επιτρέπουν στον εισβολέα να εισάγει πληκτρολογήσεις ως νόμιμος χρήστης στη συσκευή του θύματος, αν είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο. Ένα άλλο σφάλμα επιτρέπει στον εισβολέα  να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα ως νόμιμος χρήστης, επιτρέποντάς του να εγκαταστήσει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό και στη συνέχεια να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή.

Απ’ ότι φαίνεται όμως η Intel δεν θέλησε να ξοδέψει χρόνο αντιμετωπίζοντας τα τρωτά σημεία και αποφάσισε να εγκαταλείψει πλήρως την εφαρμογή με στόχο την μεγαλύτερη προστασία των χρηστών.

Intel

Βέβαια, αν αναλογιστούμε ότι η εφαρμογή ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2017, η εμφάνιση τρωτών σημείων δεν θα έπρεπε να μας προξενεί μεγάλη εντύπωση.

Σε άλλα νέα, τα προβλήματα για την Intel δεν φαίνεται να τελειώνουν καθώς εξακολουθεί να αγωνίζεται κατά των Meltdown και Spectre ευπαθειών ακόμα και τώρα, τέσσερις μήνες μετά την εμφάνισή τους. Μάλιστα, σε πρόσφατη δήλωση της επιβεβαίωσε ότι η ευπάθεια Spectre Variant 2 δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθεί σε ορισμένους επεξεργαστές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS