ΑρχικήinetKingston A1000: Οι νέοι entry-level NVMe SSDs με 3D TLC

Kingston A1000: Οι νέοι entry-level NVMe SSDs με 3D TLC

Οι PCIe SSD έχουν αρχίσει να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των χρηστών που θέλουν να φτιάξουν έναν high-end υπολογιστή. Από την άλλη, όμως, οι gamers με περιορισμένο budget τείνουν να αγοράζουν SSD που διαθέτουν σύνδεση SATA λόγω της χαμηλότερης τιμής τους. Για να απευθυνθούν και σε αυτή την κατηγορία οι διάφοροι κατασκευαστές, κυκλοφορούν νέες σειρές προϊόντων με PCIe σύνδεση βασισμένες σε φθηνότερους controllers και μνήμες NAND. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει ανακοινώσεις τέτοιων δίσκων από μεγάλες εταιρείες, με τελευταία την Kingston που θέλει να δοκιμάσει την τύχη της με φθηνούς NVMe SSDs.

H σειρά Kingston A1000 θα βασίζεται στον controller PS3008-E8 της Phison (τέσσερα NAND channels, LDPC, NVMe 1.2, PCIe 3.0 x2 κ.λπ.) και 256 Gb BiCS 3D TLC NAND flash από την Toshiba. Οι συγκεκριμένοι θα διατίθενται σε εκδόσεις 240 GB, 480 GB και 960 GB καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο εύρος. Είναι λίγο περίεργο να μην βλέπουμε ένα μοντέλο στα 120 GB σε entry-level SSD, αλλά η παράλειψη αυτή έχει το σκεπτικό ότι η Kingston αποφεύγει τον ανταγωνισμό σε αυτή την χωρητικότητα, εφόσον στη κορυφή βρίσκονται οι SSD με SATA σύνδεση.

Όσον αφορά τις ταχύτητές του, θα έχει sequential read στα 1500 MB / s και sequential write έως 1000 MB / s (η έκδοση των 960GB), οι οποίες βέβαια είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με τους SATA SSDs, αλλά χαμηλότερες σε SSD με PCIe 3.0 x4. Τα random IOPS θα κυμαίνονται από 100 – 120K για read και από 80 – 100K για write το οποίο είναι λίγο χαμηλότερο σε σχέση με άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούν τον ίδιο controller.

Kingston

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο με τον δείκτη TBW (terabyte written) να είναι στα 150TB για την μικρή έκδοση και 500TB για την μεγάλη. Όλες οι εκδόσεις καλύπτονται από πενταετή εγγύηση.

Οι τιμές τους θα είναι από 120$ έως 403$ και η αγορά τους γίνεται κατευθείαν από την εταιρεία με κάποια έκπτωση. Ωστόσο, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να τους δούμε και στα καταστήματα.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS