ΑρχικήsecurityHackers διαγράφουν το μουσικό βίντεο «Despacito» από το YouTube

Hackers διαγράφουν το μουσικό βίντεο «Despacito» από το YouTube

Το μουσικό βίντεο στο YouTube, Despacito, που έσπασε το ρεκόρ των views το 2017, διαγράφτηκε προσωρινά από την πλατφόρμα εξαιτίας παραβίασης μερικών VeVo λογαριασμών.

Το hack πραγματοποιήθηκε πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το μουσικό βίντεο θα γίνει το πρώτο στην ιστορία της πλατφόρμας που φτάνει τις 5 δισεκατομμύρια προβολές.

Κατά τη περίοδο που το Despacito ήταν διαγεγραμμένο, στην θέση του εμφανιζόταν ένα άλλο βίντεο με μασκοφορεμένους να στοχεύουν  με όπλα την κάμερα.

YouTube

Το ίδιο ζήτημα έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι μουσικοί καλλιτέχνες όπως οι Shakira, Selena Gomez, Taylor Swift και Drake. Να σημειώσουμε ότι και στις δικές τους περιπτώσεις είχαν δεχτεί επίθεση hacking οι VeVo λογαριασμοί τους.

Οι hackers, Prosox και Kuroi’sh –ή έστω έτσι αυτοαποκαλούνται-  έγραψαν κάτω από τα χακαρισμένα video «Free Palestine» (=Ελεύθερη Παλαιστίνη).

Ένας από τους δύο hackers δήλωσε μέσω ενός Twitter λογαριασμού: «Το έκανα για πλάκα. Χρησιμοποίησα απλά το script ‘youtube-change-title-video’ και έγραψα “hacked”. Κατά τα άλλα, αγαπώ το YouTube!»

Από την άλλη, εκπρόσωπος του Vevo επιβεβαίωσε στο The Independent ότι πολλά βίντεο τους δέχτηκαν επίθεση hacking. Τόνισε ότι ήδη εργάζονται πάνω στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της πλατφόρμας. «Συνεχίζουμε να διερευνούμε τους παραβάτες. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για τους υπαίτιους του hack.”

Ένας εκπρόσωπος του YouTube πρόσθεσε: «Μόλις αντιληφθήκαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα upload από μερικά κανάλια VeVo, επικοινωνήσαμε άμεσα με τον συνεργάτη μας για να διερευνήσουμε το θέμα.»

Ο νεαρός καλλιτέχνης, Luis Fonsi, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη μουσική επιτυχία δεν έχει σχολιάσει ακόμα κάτι επί του θέματος.

Μένει να δούμε αν το YouTube θα βρει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα ή θα εξακολουθεί να επιτρέπει στους hackers να “παίζουν” με την πλατφόρμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS