ΑρχικήsecurityΕλέγξτε αν τα δεδομένα σας έχουν διαρρεύσει στην Cambridge Analytica

Ελέγξτε αν τα δεδομένα σας έχουν διαρρεύσει στην Cambridge Analytica

δεδομέναΤο Facebook ανέλαβε να ειδοποιήσει και τα 87 εκατομμύρια θύματα του σκανδάλου της Cambridge Analytica, των οποίων τα δεδομένα ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει, δημιουργώντας έναν σύνδεσμο στο πάνω μέρος των News Feed των χρηστών.

Αρχής γενομένης από τις 9 Απριλίου, οι χρήστες θα είναι σε θέση να δουν έναν σύνδεσμο με τίτλο “Protecting Your Information” στο News Feed τους. Μέσω του συγκεκριμένου συνδέσμου, θα μπορείτε να μάθετε ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με το Facebook Feed, καθώς και ποιες πληροφορίες έχετε μοιραστεί με αυτές τις εφαρμογές.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε πλέον μια εφαρμογή ή θέλετε να σταματήσετε να μοιράζεστε δεδομένα μαζί της, το Facebook θα σας δώσει την επιλογή να απενεργοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές και να καταργήσετε πλήρως την πρόσβαση τρίτων.

Επιπλέον, οι χρήστες των οποίων τα δεδομένα διαρρεύσαν στην Cambridge Analytica θα λάβουν μια πρόσθετη ειδοποίηση από την εταιρεία. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις των μηνυμάτων που αποστέλλονται στους χρήστες του Facebook με βάση το αν τα δεδομένα τους έχουν υφαρπαχτεί από την εφαρμογή “This Is Your Digital Life”.

Σε περίπτωση διαρροής δεδομένων που έχει προκληθεί από την άμεση σύνδεση στην εφαρμογή “This Is Your Digital Life”, θα εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα στον χρήστη:

Εάν τα δεδομένα ενός χρήστη διαρρεύσουν εξαιτίας ενός φίλου που συνδέθηκε στην εφαρμογή, θα εμφανιστεί αυτό το μήνυμα που φαίνεται παρακάτω. Αναφέρει ότι έχετε μοιραστεί τις βασικές πληροφορίες σας, όπως το δημόσιο προφίλ σας, τα likes που έχετε κάνει, ημερομηνίες γέννησης κλπ:

Για χρήστες των οποίων τα δεδομένα παραμένουν άθικτα, το Facebook θα στείλει το ακόλουθο μήνυμα μαζί με τις νέες ρυθμίσεις ελέγχου απορρήτου:

Παρόλο όμως που το Facebook λαμβάνει διορθωτικά μέτρα, πολλά άτομα εξακολουθούν να αισθάνονται ανασφάλεια στην πλατφόρμα και κλείνουν τους λογαριασμούς τους καθώς νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαρροή δεδομένων έρχονται κάθε μέρα στο φως. Εάν νιώθετε το ίδιο, μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS