ΑρχικήReviewsFuchsia: Γνωρίστε το νέο λειτουργικό σύστημα της Google

Fuchsia: Γνωρίστε το νέο λειτουργικό σύστημα της Google

Η Google δημοσίευσε πρόσφατα ένα έγγραφο τεκμηρίωσης για το επερχόμενο λειτουργικό της σύστημα, Fuchsia, που πολλοί πιστεύουν ότι κάποια μέρα θα αντικαταστήσει το Android και το Chrome OS.

Το λειτουργικό σύστημα αναπτύσσεται για περισσότερα από δύο χρόνια και η Google θέλησε να κρατήσει μυστική την ύπαρξη του μέχρι να βεβαιωθεί ότι πρόκειται για ένα πετυχημένο project.

Δεδομένου ότι το Android και το Chrome OS χρησιμοποιούν Linux kernel, πολλοί πίστευαν ότι το Fuchsia είναι επίσης ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Linux, αλλά η Google καθιστά σαφές στα δημοσιευμένα έγγραφα ότι “το Fuchsia δεν είναι Linux”.

To Fuchsia είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στον microkernel Zircon, ο οποίος παρέχει τους βασικούς drivers.Fuchsia

Παρόλο που τα έγγραφα απέχουν πολύ από την ολοκλήρωση του project, το Fuchsia της Google είναι μοναδικό, καινοτόμο και ελπιδοφόρο. Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα τύπου UNIX με συμβατότητα POSIX και Vulkan drivers.

Χρησιμοποιεί έναν Escher επεξεργαστή ο οποίος προσφέρει πολλές δυνατότητες. Επιπλέον, τα συστήματα αρχείων στο Fuchsia δεν συνδέονται με τον πυρήνα ούτε φορτώνονται σε αυτόν, αλλά τρέχουν αποκλειστικά στο χώρο του χρήστη (user space). Η ενημέρωση σε ένα νέο σύστημα αρχείων στο Fuchsia είναι επίσης μια πολύ απλή διαδικασία, που μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς επανεκκίνηση του συστήματος.

Εάν έχετε περιέργεια να μάθετε πως χτίζει η Google το νέο της λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα δημοσιοποιημένα έγγραφα της. Προς το παρόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρώσει η εταιρεία την ανάπτυξη του Fuchsia, να μας παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα με κάθε λεπτομέρεια και να μας λύσει κάθε πιθανή απορία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS