ΑρχικήinetΟι χρήστες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την Microsoft και την Apple

Οι χρήστες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την Microsoft και την Apple

Microsoft: Το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων από το Facebook έχει κάνει τους περισσότερους χρήστες πιο καχύποπτους και επιφυλακτικούς με τα δεδομένα που αποφασίζουν να μοιραστούν με μια πλατφόρμα ή εταιρεία. Αναμφίβολα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα διαχειρίζονται τα προσωπικά μας δεδομένα.

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι χρήστες αισθάνονται πιο ασφαλείς με τις εταιρείας Tesla, Lyft, Microsoft, Amazon και Apple.

Όταν ερωτήθηκαν ποιες εταιρείες εμπιστεύονται λιγότερο για την παραχώρηση προσωπικών πληροφοριών, το 58% δήλωσε το Facebook. Το ποσοστό αυτό είναι δικαιολογημένο λόγω της επικαιρότητας ,αλλά είναι πολύ πιθανό να μειωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια καθώς οι χρήστες τείνουν να ξεχνάνε πολύ εύκολα πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια της ιδιωτικής τους ζωής.

Από την άλλη, εταιρείες όπως η Apple και η Microsoft κερδίζουν καθημερινά έδαφος, ιδίως χάρη στις μάχες που δίνουν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.Microsoft

Η Apple, για παράδειγμα, αντιστάθηκε σε δικαστική εντολή για εισχώρηση στο iPhone ενός σκοπευτή του San Bernardino, αναγκάζοντας το FBI να ζητήσει τελικά βοήθεια από τρίτους. Η Apple υποστήριξε ότι η παραβίαση ενός iPhone θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των πελατών και ότι το FBI θα είχε στην κατοχή του επικίνδυνα για όλους τους χρήστες εργαλεία.

Η Microsoft, από την άλλη πλευρά, έφτασε στα δικαστήρια με την αμερικάνικη κυβέρνηση για μια υπόθεση που αφορούσε δεδομένα χρηστών αποθηκευμένα σε διακομιστές στο εξωτερικό. Ο κολοσσός κλήθηκε να παραδώσει πληροφορίες χρηστών που βρίσκονταν σε data centers στην Ιρλανδία, αλλά αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία σε data που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS