Αρχικήsecurity1,5 δισεκατομμύρια ευαίσθητα αρχεία παραμένουν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο

1,5 δισεκατομμύρια ευαίσθητα αρχεία παραμένουν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο

εκτεθειμέναΕρευνητές έχουν ανακαλύψει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο αρχεία προσωπικού περιεχομένου όπως ιατρικές εξετάσεις, λογαριασμούς πληρωμών κ.α, που βρίσκονται εκτεθειμένα στο διαδίκτυο.

Οι ερευνητές της εταιρείας Cybersecurity, Digital Shadows, χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο σάρωσης για τρεις μήνες, το οποίο αποκάλυψε τεράστια ποσά ιδιωτικών δεδομένων που σχετίζονται με μεμονωμένα άτομα και εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι 700.000 στοιχεία μισθοδοσίας, 60.000 αρχεία φορολογικών δηλώσεων και πάνω από 2.2 εκατομμύρια ιατρικά αρχεία παραμένουν εκτεθειμένα μαζί με εταιρικές πληροφορίες, όπως σχέδια, περιλήψεις ευρεσιτεχνιών μη εκδοθέντων προϊόντων κλπ.

Το εκτιμώμενο μέγεθος των μη προστατευμένων δεδομένων είναι περίπου 12 petabytes και είναι “ελεύθερα διαθέσιμο” σε όποιον έχει στοιχειώδεις τεχνικές γνώσεις.

“Η online διαθεσιμότητα των προσωπικών δεδομένων καθιστά ευκολότερο για τους hackers, τα κράτη ή τις αντίπαλες εταιρείες να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες”, δήλωσε ο Rick Holland, Αντιπρόεδρος της Digital Shadows.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι χρήστες δεν επικεντρώνονται στη διασφάλιση και προστασία των “εξωτερικών” ψηφιακών τους αποτυπωμάτων, ακόμη και μετά από τα πρόσφατα συμβάντα παραβίασης δεδομένων.

“Οι λανθασμένες ρυθμίσεις αποθήκευσης, τα πρωτόκολλα ανταλλαγής αρχείων και οι υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων” τρίτων είναι οι κύριες πηγές έκθεσης των δεδομένων. Στην πραγματικότητα, αρκετοί χρήστες καταλήγουν να “υποστηρίζουν την έκθεση των δεδομένων τους στο διαδίκτυο χωρίς να το γνωρίζουν”, εξηγεί ο Holland.

Μια τέτοιας μεγάλης κλίμακας έκθεση δεδομένων μπορεί να αποδοθεί σε κακές πρακτικές ασφάλειας και σε πρωτόκολλα κοινής χρήσης αρχείων, γεγονός που υπογραμμίζει περαιτέρω την ανάγκη ευαισθητοποίησης των χρηστών σχετικά με την ασφάλεια και τους τρόπους προστασίας των πληροφοριών που μοιράζονται στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS