ΑρχικήinetΔεν είναι μόνο το Facebook, όλοι μας παρακολουθούν!

Δεν είναι μόνο το Facebook, όλοι μας παρακολουθούν!

παρακολουθούνΤον τελευταίο καιρό το Facebook είναι συνεχώς στην επικαιρότητα λόγω των σκανδάλων που έχουν δημιουργηθεί μετά την διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Όμως το Facebook δεν είναι το μόνο στη λίστα των εφαρμογών που μας παρακολουθούν!

Πολλές εφαρμογές έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς, ότι παρακολουθούν τους χρήστες τους. Για παράδειγμα, πέρυσι η Uber κατηγορήθηκε ότι οι εργαζόμενοί της παρακολουθούσαν τις διαδρομές των χρηστών της.

Οι άνθρωποι τον τελευταίο καιρό  έχουν αρχίσει να ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων. Και δεν έχουν άδικο. Εάν αυτά τα δεδομένα πέσουν σε λάθος χέρια θα είναι σίγουρα μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση για τους κατόχους τους.

Τι είναι αυτό που συμβαίνει όμως; Γιατί οι εφαρμογές προσπαθούν τόσο πολύ να εισβάλουν στα προσωπικά μας δεδομένα; Μερικές από αυτές αρχικά τα χρειάζονται για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Για παράδειγμα, το Google Maps πρέπει να γνωρίζει την τοποθεσία σας για να μπορέσει να σας δώσει οδηγίες για ένα μέρος που θέλετε να πάτε.

Όμως υπάρχουν και κάποιες που συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες από όσες στα αλήθεια χρειάζονται. Το Pokemon Go για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε ότι είχε την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε άπειρες πληροφορίες από τα Google accounts. Ωστόσο η δημιουργός εταιρεία Niantic, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε δεδομένα από λογαριασμούς Gmail ή από το Google Maps.

Τα δεδομένα αυτά ωστόσο έχουν μεγάλη χρηματική αξία κυρίως για τους διαφημιστές, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να στέλνουν πιο στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2020, τα μισά χρήματα για διαφημίσεις θα ξοδεύονται στο internet.

Υπάρχουν ωστόσο μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πιο ασφαλείς. Ελέγχουμε τους λογαριασμούς Facebook, Twitter, Google accounts για να δούμε με ποιες εφαρμογές μοιράζονται τα δεδομένα μας. Αλλάζουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο κινητό μας ώστε να περιορίσουμε τις πληροφορίες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές. Και πάντοτε διαβάζουμε την πολιτική απορρήτου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS