ΑρχικήsecurityΚουτί που ξεκλειδώνει iPhone είναι το νέο hot gadget της αστυνομίας

Κουτί που ξεκλειδώνει iPhone είναι το νέο hot gadget της αστυνομίας

iPhoneΟι υπηρεσίες επιβολής του νόμου – παρά τις διαμαρτυρίες από τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής – προσπαθούν εδώ και καιρό να έχουν πρόσβαση στο smartphone σας.

Τώρα, μια μυστηριώδης start-up στο Ηνωμένο Βασίλειο που ονομάζεται Grayshift – η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει έναν πρώην μηχανικό ασφαλείας της Apple στο προσωπικό της – παρέχει εργαλεία για το ξεκλείδωμα iPhone συσκευών στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Motherboard.

Το GrayKey είναι ένα κουτί που έχει διαστάσεις 4×4 εκατοστά και διαθέτει δύο καλώδια Lightning μπροστά, σύμφωνα με μια δημοσίευση από την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Malwarebytes.

Σύμφωνα με το Forbes, η εταιρεία Grayshift υποστηρίζει ότι η συσκευή λειτουργεί μόνο με iOS 10 και 11, με συμβατότητα iOS 9 για το μέλλον. Οι συσκευές που βρίσκονται μεταξύ του iPhone X έως και το 6 υποστηρίζονται, όπως και τα διάφορα μοντέλα iPad.

Υπάρχουν δύο παραλλαγές του GrayKey: Η έκδοση των $ 15.000 που απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο και επιτρέπει μόνο 300 χρήσεις και η έκδοση των $ 30.000 που λειτουργεί χωρίς σύνδεση και επιτρέπει άπειρες χρήσεις.

Η Κρατική Αστυνομία του Μέριλαντ και της Ιντιάνα έχουν ήδη αγοράσει το GrayKey, ενώ και σε άλλες περιοχές τα αστυνομικά τμήματα θα την αποκτήσουν στο μέλλον.

Η Secret Service φέρεται να σχεδιάζει να αγοράσει μισή δωδεκάδα από αυτές και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη αποκτήσει την τεχνολογία. Η υπηρεσία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ενδιαφέρεται επίσης.

Μπορεί να χρειαστεί από δύο ώρες, μέχρι και περισσότερες από τρεις ημέρες, για να βρει τον κωδικό πρόσβασης ενός iPhone, το οποίο εξαρτάται από το μήκος του κώδικα.

Όταν είναι έτοιμο, ο κωδικός πρόσβασης εμφανίζεται σε μαύρη οθόνη και τα δεδομένα του iPhone μεταφορτώνονται στο GrayKey μόλις το ξεκλειδώσει.

Το GrayKey ανταγωνίζεται την υπηρεσία που παρέχεται από την Ισραηλινή εταιρεία Cellebrite, η οποία ξεκλειδώνει τα smartphones για $ 5.000.

Εάν κυκλοφορήσει στη μαύρη αγορά, η ακριβότερη έκδοση του GrayKey θα μπορούσε να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, ενδεχομένως επιτρέποντας σε κλέφτες να ξεκλειδώσουν και να μεταπωλήσουν κλεμμένα τηλέφωνα. Το φθηνότερο GrayKey είναι geofenced, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα δίκτυο.

Φυσικά, το GrayKey είναι καλό όσο υπάρχουν τρωτά σημεία που δεν έχουν ακόμα διορθωθεί, συνεχίζοντας έτσι την ατέρμονη μάχη μεταξύ της Apple και των αρχών επιβολής του νόμου για το iPhone σας!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS