ΑρχικήsecurityΠάνω από 3.300 Android apps παρακολουθούν τα παιδιά

Πάνω από 3.300 Android apps παρακολουθούν τα παιδιά

AndroidΜια πρόσφατη μελέτη σε Android apps, που διεξήχθη από ερευνητές του International Computer Science, δείχνει ότι χιλιάδες εφαρμογές Android μπορούν να παρακολουθούν την ηλεκτρονική δραστηριότητα των παιδιών καθώς και τις προσωπικές τους πληροφορίες, κάτι που αποτελεί παραβίαση των νόμων περί απορρήτου.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια αυτόματη αξιολόγηση σχετικά με το απόρρητο σε 5.855 εφαρμογές Android, οι οποίες έδειξαν ότι το 28% αυτών, είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, ενώ το 73% των εφαρμογών μετέδιδαν προσωπικές πληροφορίες μέσω του διαδικτύου.

Τα πιο ανησυχητικά συμπεράσματα ήταν ότι σχεδόν 256 εφαρμογές συγκέντρωναν δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία των παιδιών χωρίς γονική άδεια, 107 από αυτές υπέκλεπταν διευθύνσεις email των χρηστών και 10 από αυτές υπόκλεπταν αριθμούς τηλεφώνων.

Περίπου το 40% των εφαρμογών βρέθηκαν να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα χωρίς να εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας και το 18,8% ήταν υπεύθυνες για την κοινή χρήση persistent identifiers με τρίτους για απαγορευμένους σκοπούς.

Σχεδόν 2.281 εφαρμογές (το 39% των εφαρμογών που ερευνήθηκαν) φαίνεται ότι παραβιάζουν το term of service της Google. Από τις 1.280 εφαρμογές, το 92% δεν χρησιμοποιούσε τις σωστές ρυθμίσεις παραμέτρων της εταιρίας για να προστατεύσουν τους χρήστες ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο για την ανάλυση των εφαρμογών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιρριφθεί “οριστική νομική ευθύνη”. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές ενδέχεται να παραβιάζουν τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) καθώς δεν είχαν λάβει συγκατάθεση από τους γονείς, παραβιάζοντας έτσι έναν ομοσπονδιακό νόμο που περιορίζει τη συλλογή δεδομένων για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Εντούτοις, εναπόκειται σε ρυθμιστικούς φορείς όπως η FTC να εξετάσουν αν οι προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών Android θα κριθούν ένοχοι για την παραβίαση των νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS