ΑρχικήinetThe Fappening: Γιατί οι χρήστες ανεβάζουν στο cloud γυμνές φωτογραφίες;

The Fappening: Γιατί οι χρήστες ανεβάζουν στο cloud γυμνές φωτογραφίες;

Η ιστορία του The Fappening ξεκίνησε το 2014, με τους hackers να έχουν παραβιάσει από τότε δεκάδες cloud λογαριασμούς διασημοτήτων κλέβοντας προσωπικά αρχεία και στη συνέχεια ανεβάζοντας τα στο διαδίκτυο.

Συνήθως πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου τα οποία οι παραβάτες κατάφεραν να αποσπάσουν με απλές hacking μεθόδους αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους κωδικούς πρόσβασης που επιλέγουμε.

Παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις των hackers, εξακολουθούμε να έχουμε διαρροές προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο.

Η πιο πρόσφατη διαρροή αφορά γυμνές φωτογραφίες του Drake Bell ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα θύματα του The Fappening έπεσαν και οι Peter Andre Blac Chyna και Charissa Thompson.

Και κάπου εδώ γεννιέται το εξής ερώτημα: Γιατί μετά από τόσα παθήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων; Από το 2014 μέχρι τώρα, δεν τους δίδαξε ένα μάθημα το The Fappening;

Δυστυχώς, οι χρήστες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα δεδομένα τους παραλείποντας να λάβουν πολλές φορές βασικά μέτρα ασφαλείας.

Από την άλλη, οι hackers χρησιμοποιούν πιο σύνθετες τεχνικές για να κλέψουν τα credentials και να αποκτήσουν πρόσβαση σε cloud λογαριασμούς στους οποίους βρίσκονται αποθηκευμένες οι γυμνές φωτογραφίες.

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες παραβιάσεις του The Fappening πραγματοποιήθηκαν μέσω phishing scams που ζητούν επαναφορά των κωδικών πρόσβασης. Οι hackers φιλοξένησαν σελίδες που φιλοξενούνται φαινομενικά από την Apple σε διακομιστές τρίτων και ώθησαν τους διάσημους να εισάγουν τα διαπιστευτήριά τους αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Είναι αναγκαίο να ελέγχετε προσεκτικά τους ιστότοπους που εισάγετε τα credentials σας καθώς τα phishing scams γίνονται όλο και πιο δύσκολα στη ανίχνευση.

Επίσης, να θυμάστε ότι εταιρείες όπως Google και Apple δεν θα σας ζητήσουν ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας.

Τέλος, οι περισσότερες διαρροές του The Fappening συνέβησαν επειδή οι φωτογραφίες έγιναν upload στο cloud αυτόματα, κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφάλειας. Οι χρήστες θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν την συγκεκριμένη λειτουργία και να αποφύγουν το hack.

Fappening

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS