ΑρχικήinetΗ Microsoft δημιουργεί για πρώτη φορά τη δική της έκδοση Linux

Η Microsoft δημιουργεί για πρώτη φορά τη δική της έκδοση Linux

MicrosoftΜε την αυξανόμενη είσοδο των συσκευών Internet of Things στην καθημερινότητά μας, η κατοχύρωση της ασφάλειας έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιδιώξεις των κατασκευαστών. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα προϊόντα IoT, η Microsoft εισήγαγε το Azure Sphere, μια τεχνολογία που θα αναβαθμίσει την ασφάλεια των μικροεπεξεργαστών που βρίσκονται στις έξυπνες συσκευές και τα gadget που χρησιμοποιούμε.

Το Azure Sphere είναι ένα σύνολο προϊόντων που περιλαμβάνει ένα νέο σχεδιασμό για chips που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε έξυπνες συσκευές. Και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι η Microsoft, η οποία κάποτε είχε αποκαλέσει το Linux «καρκίνο», χρησιμοποίησε το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα για να δημιουργήσει αυτή την τεχνολογία.

Ωστόσο, η αγάπη της Microsoft για το Linux έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Μια απόδειξη αυτού, ήταν η προσθήκη υποστήριξης για Linux στην πλατφόρμα cloud του Azure, η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν integrate τα Linux με τα Windows 10.

Τι είναι λοιπόν το Azure Sphere;

Η Microsoft υιοθέτησε μια συνδυαστική προσέγγιση όσον αφορά το Azure Sphere, το οποίο χρησιμοποιεί hardware, software και cloud για τη διασφάλιση συσκευών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο. Τα παρακάτω είναι τα τρία συστατικά που χρησιμοποιεί:

Πιστοποιημένοι microcontrollers Azure Sphere (MCU)

Η νέα κατηγορία microcontrollers (MCU) συνδυάζει real-time και application processors με την ενσωματωμένη τεχνολογία ασφάλειας της Microsoft. Η εταιρεία θα προσφέρει αυτόν τον ισχυρό σχεδιασμό μικροεπεξεργαστή στους κατασκευαστές chip δωρεάν.

Azure Sphere OS

Ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το Azure Sphere, είναι το πρώτο Linux-based λειτουργικό σύστημα της Microsoft που θα λειτουργεί με τα chips. Αυτός ο προσαρμοσμένος πυρήνας Linux θα παρέχει μια ασφαλή πλατφόρμα μέσω λειτουργιών ασφαλείας που είναι εμπνευσμένες από τα Windows.

Azure Sphere Security Service

Το σύστημα συνδέεται με την υπηρεσία cloud Azure Sphere που ανιχνεύει ζητήματα ασφάλειας, ενημερώνοντας το λογισμικό με τα patches ασφαλείας και διευκολύνοντας την ασφαλή σύνδεση μεταξύ των συσκευών και του cloud.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS